Nyíregyháza hírei

2015.04.28. 15:47

A legszebben beszélő főiskolai hallgató

Nyíregyháza - Április 24-én Esztergomban rendezték meg a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny 43. országos döntőjét a felsőoktatásban tanulók részére.

Nyíregyháza - Április 24-én Esztergomban rendezték meg a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd Verseny 43. országos döntőjét a felsőoktatásban tanulók részére. A versenyen 38 hallgató vett részt az ország különböző felsőoktatási intézményeiből, a határon túlról is. A 8 tagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, sok tehetséges fiatal érkezett a megmérettetésre. A verseny és a zsűri elnöke dr. Gósy Mária professzorasszony volt.

Az értékelésnél azt vették figyelembe, hogy hangosítja, szólaltatja meg a versenyző a szabadon választott, majd a kötelező szöveget, mennyire értőn-érthetően, természetes hangon adja át a szöveg gondolatait a hallgatóságnak. Az idén tizenegy Kazinczy-érmet osztottak a legjobbaknak. A díjazottak között ott volt, a dobogó 2. fokára állhatott Spisák István, a Nyíregyházi Főiskola Tanítóképző Intézetének másodéves hallgatója (felkészítő tanára: Dr. Koi Balázs főiskolai tanár). A hallgató az érmesek közül egyedül még a legnagyobb értékű különdíjat (öt különdíj volt) is megkapta. Elismeréssel szólt teljesítményéről a zsűri, gratuláltak a közönség soraiban ülők, a diáktársak is.

- Nyíregyházi Főiskola -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!