Nyíregyháza hírei

2015.04.14. 13:39

Árnyalja a költőről kialakult képet

Nyíregyháza - Könyvbemutatóval, koszorúzásokkal és kulturális programokkal készül Nyíregyháza Váci Mihály halálának 45. évfordulójára.

Nyíregyháza - Könyvbemutatóval, koszorúzásokkal és kulturális programokkal készül Nyíregyháza Váci Mihály halálának 45. évfordulójára. Április 16-án, csütörtökön 15 órakor a Bessenyei téren álló szobornál kezdődik az emlékezés, ami a kulturális központnál lévő emléktáblánál folytatódik, majd a fél ötkor az épület konferenciatermében nyíló emléküléssel ér véget. Ott mutatják be az „Emléke őrizetlen nyáj” című kötetet, amelynek szerkesztője, dr. Karádi Zsolt az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: a Petőfi Irodalmi Múzeum kézirattárában rendezetlen formában találtak rá a Váci-művekre, amelyek közül 90 került be a kötetbe.

– Ez nem kritikai, hanem emlékkiadás, amit hét ciklusra osztottunk, és ami a szerző szülőföldről, családról, szerelemről és a költői létről szóló verseit tartalmazza. A válogatás előtt nagy kérdés volt számunkra, hogy tudunk-e újat mondani Váciról. Most, hogy a kötet elkészült, úgy gondolom, hogy az Emléke őrizetlen nyáj” alapvetően nem módosítja, inkább árnyalja a költőről kialakult képet, hozzájárul az életmű teljességéhez.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!