Nyíregyháza hírei

2015.04.24. 14:22

Közlemény - Konferencia a koragyermekkori intervenció fontosságáról

Mátészalka - Megyei szinten egyedülálló civil kezdeményezést, közös pilot programot indított útjára Mátészalka Város, az Eszat Kft., és a Down Egyesület a Mátészalka és térségében élő gyermekek kora gyermekkori integrációjának elősegítése érdekében.

Ennek első lépéseként a társszakmák dolgozóit (védőnők, házi gyermekorvosok, szülésznőgyógyászok, és olyan szakemberek, akik relevánsak az adott szakterületen) hívták a 2015. április 23-i, Mátészalkán, ebben a témában megszervezett konferenciára.

Közel 100 érdeklődő vett részt a szociális és egészségügyi szektorból, miközben 6 előadó, 6 érdekes, és a témában releváns prezentációja során megismerkedhettek azokkal a jelekkel, amelyeket szem előtt tartva segíthetik a környezetükben élő eltérő fejlődési jeleket mutató gyerekek és családjaik életét. A Down Egyesület fenntartásában működő Csodavár Korai Fejlesztő Központ a 2015-ös évben TanácsadóPontok felállításával kívánja segíteni a hozzájuk forduló családok életét, szűrések

biztosításával előrébb lendítve a gyerekek fejlődését.

A konferencia nagy érdeklődésnek adott helyet, sok kérdés, javaslat, tanács megfogalmazódott a részt vevőkben és a szervezőkben egyaránt. A program sikeressége azon múlik, hogy a társszakmák milyen hatékonysággal tudnak együtt működni a gyerekek koragyermekkori fejlődése érdekében.

A Down Egyesület 2015 áprilisát követően egy év alatt 120 gyermek állapotfelmérését végzi el, tanácsadással segíti az érintett családokat. A projekt várható időtartama 1+2 év, de a lezárást követően további együttműködésre számítanak a jógyakorlatnak köszönhetően, akár a megye további térségeiben is.

A programról folyamatosan hírt adnak a www.csodavafc.hu weboldalon. További kérdések felmerülése esetén az [email protected] e-mail címen és a +36706304868-as telefonszámon

lehet érdeklődni.

- Dankó Dóra, Csodavár marketing manager, Down Egyesület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!