Nyíregyháza hírei

2015.04.01. 16:30

Közlemény - Újra Vietnamban a Mustárház

Nyíregyháza - Március 23-31. között folytatódott a Mustárház 24 hónapos kapacitásfejlesztő projektje, melynek keretein belül a következő állomás újra Hanoi volt.

Nyíregyháza - Március 23-31. között folytatódott a Mustárház 24 hónapos kapacitásfejlesztő projektje, melynek keretein belül a következő állomás újra Hanoi volt.

Ezúttal egy ifjúságszakmai képzésen vettek részt a nyíregyházi és romániai fiatalok, ahol az előadások Vietnam történelméről és aktualitásairól egyaránt szóltak. Az öt nap alatt a fiatalok megismertették a résztvevőkkel a vietnami ifjúság helyzetét, lehetőségeit, jövőbeli alternatíváit és a helyi civil szervezetek működését, melyet a házigazda non profit szervezet aktuális, futó projektjein keresztül jobban átláthatóbbá is tettek. Ezen kívül beszéltek a politikai rendszerükről, gazdasági helyzetükről, a turizmusról és az ázsiai kultúráról is.

A projekt egyik elemeként magyarul már megjelent egy non-formális példatár, mely a későbbiekben mind románul, mind vietnamiul elérhető lesz az ifjúság szakmában tevékenykedőknek. Az ezekben leírt nem-formális módszerek használata ezúttal is színesebbé tette a képzés idejét, ugyanis több vietnami fiatal először tapasztalhatta meg ezen módszerek hasznosságát és élményét.

A képzésen kívül azonban élőben is megtapasztalhatták mind Hanoi szépségét, mind az ázsiai kultúrát közelebbről is. Ellátogattak az Etnológia Múzeumba, ahol az országban élő 54 kisebbség kultúrájával ismerkedhettek meg, a Hadtörténeti Múzeumban pedig a vietnami háború történéseit, visszamaradt relikviáit nézhették meg. A virágvasárnapi misét ezúttal a Hanoi Szent József katedrálisban hallgathatták meg a résztvevő fiatalok. A barangolások során ezúttal sem maradhatott ki az óriásteknőseiről híres Hoan Kiem-tó körüli séta, az Irodalom Templomának meglátogatása, a szűk utcácskákon való bóklászás, a bazárokon való elcsodálkozás és a vietnami gasztronómia közelebbi megtapasztalása sem.

A program következő eleme egy ifjúsági csere, mely augusztus végén Nyíregyházán lesz, ahol még inkább elmélyíthetik a három ország fiataljai közötti szakmai kapcsolatokat és barátságokat egyaránt.

- Mustárház -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!