Nyíregyháza hírei

2015.04.24. 18:02

Nyíregyházi parancsnok lett az év tűzoltója

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Belügyminisztérium a hagyományok szerint közös ünnepségen emlékezett meg Szent Flóriánról, a tüzes mesterségek és Szent Györgyről, a rendőrök védőszentjéről. A rendezvényen a tárca vezetője a többi között átadta az „Az év tűzoltója” miniszteri díjat is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Belügyminisztérium a hagyományok szerint közös ünnepségen emlékezett meg Szent Flóriánról, a tüzes mesterségek és Szent Györgyről, a rendőrök védőszentjéről. A rendezvényen a tárca vezetője a többi között átadta az „Az év tűzoltója” miniszteri díjat is.

Az ünnepség a Himnusz hangjaival vette kezdetét, amelyet a Készenléti Rendőrség zenekara adott elő. Beszédet Kontrát Károly miniszterhelyettes mondott. Mint fogalmazott, egy társadalom életében a legfontosabb közös érték a rend, ez az alapja mindennek. E rend megteremtésének fontos szereplői a rendőrök és a katasztrófavédelemben dolgozók. A két testület évek óta együtt ünnepel, összeköti őket a szolgálat, összefogva dolgoznak az emberek biztonságáért. Sárkányölő Szent György és Szent Flórián, a két védőszent példaként áll a rendőrök és a tűzoltók előtt. Akik e két hivatás valamelyikét választották, mondta az államtitkár, azt vállalták, hogy folyamatos készenlét mellett, akár rendkívüli, életveszélyes helyzetben is helytállnak.

Magyarország Kormánya ismeri, értékeli és nagyra becsüli a munkájukat, ennek bizonyítéka egyebek mellett az életpályamodell – hangsúlyozta Kontrát Károly. Emlékeztetett arra, hogy a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló, az Országgyűlés által a múlt héten elfogadott törvény szerint július elsejével átlagosan harminc százalékos, 2019 januárjáig összesen ötven százalékos béremelést kapnak a hivatásos állomány tagjai. A miniszterhelyettes hozzátette, ez év végéig kidolgozzák a lakhatási támogatás módszerét, jövő év végéig pedig egy megtakarítási célú biztosítási rendszert. A cél az, fogalmazott, hogy a két szervezetnél minden feltétel adott legyen nemcsak a munka elvégzéséhez, hanem a szakma megbecsültségének növeléséhez is. Jók az eredmények, de van még tennivaló, mondta Kontrát Károly, például az önkormányzatokkal, a polgárőrséggel, a civil szervezetekkel való együttműködés még hatékonyabbá tehető.

Pintér Sándor belügyminiszter az „Az év rendőre” és az „Az év tűzoltója” miniszteri díjakat, Bátorságért Érdemjeleket, Szent György- és Szent Flórián-érdemjeleket, soron kívüli előléptetéseket, ajándéktárgyakat adott át az arra érdemeseknek. A katasztrófavédelem állományából húszan részesültek elismerésben.

A belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül az „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta Toldi András tű. századosnak, a nyíregyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokának.

A Belügyminisztérium vezetője a tűzoltóság napja alkalmából Szent Flórián érdemjelet adományozott Szepesi Gábor tű. alezredesnek, a nyíregyházi katasztrófavédelmi kirendeltség katasztrófavédelmi hatósági osztálya vezetőjének.

Pintér Sándor kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé Schweglerné Erdős Tünde tű. alezredest, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesét.

Az ünnepséget követő állófogadáson Pintér Sándor mondott pohárköszöntőt. A miniszter az elismerésben részesülteknek gratulált a teljesítményükhöz, mint mondta, munkájukkal hozzájárultak a hivatásos állomány társadalmi elismertségéhez. Ezt a munkát ismerte el a parlament is az életpályamodell megalkotásával, folytatta a tárcavezető, a rendszer mindannyiuk sikerét, előmenetelét jelenti. Végezetül Pintér Sándor azt kérte valamennyi kitüntetettől, hogy az eddigi intenzitással folytassák munkájukat, hogy az ország valamennyi lakójának nagyobb rendet, biztonságot hozzanak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!