Nyíregyháza hírei

2015.04.19. 10:43

Óriási taps a lenyűgöző produkció jutalma

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskolán lépett a közönség elé szombat este a világhírű VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Főiskolán lépett a közönség elé szombat este a világhírű VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes. Az ukránok közében van egy mondás, a világ jobban ismeri táncosaikat, mint a honfitársak, ugyanis évente csupán 2 hónapot töltenek az öreg kontinensen, a fennmaradó időben épp valahol a világban turnéznak. A 75 éves együttes 60 táncosa a mozgások gazdagságával és a színek kavalkádjával varázsolja el minden fellépésén a nézőket.

A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.

A produkció végén a színpadra léptek a vasárnapi iskola diákjai, és Szofilkánics Judittal közösen egy virágkosárral köszöntötték a táncosokat. A köszöntő szavak után Arkady Gupalo ukrán konzul úr is méltatta a kitűnő előadással megszépített estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!