Nyíregyháza hírei

2015.04.27. 18:54

Összefogás az Apáczai gyakorlóért

Nyíregyháza - Várhatóan több százan fognak kiállni és demonstrálni az Apáczai gyakorlóiskola mellett kedden délután.

Nyíregyháza - Várhatóan több százan fognak kiállni és demonstrálni az Apáczai gyakorlóiskola mellett kedden délután.Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 9 gyakorlóiskola fenntartását venné el az egyetemektől, főiskoláktól, köztük a Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskoláját is „Klik-esíteni” szeretné.

Véleményezési jogukkal élve, egy emberként mondtak nemet a tárca javaslatára az Erdő sori intézmény dolgozói, diákjai és a gyerekek szülei. Az Apáczai szülői munkaközössége aláírásgyűjtési akcióba kezdett, élőláncot fontolgat, kedden 16 órától pedig egy nagyszabású, figyelemfelkeltő demonstrációval szeretné jobb belátásra bírni a döntéshozókat a május végi döntés előtt.

Az szmk sajtóközleményben is leszögezte: hallani sem akarnak a „jó öreg kettes gyakorló” integrálásáról, nem szeretnék, hogy a Klebelsberg intézet felügyelete alá tartozzon, és körzetes állami intézmény legyen.

– Az iskola szellemiségének és nívójának megőrzése, a gyermekeink jövője érdekében kiállunk a jelenlegi fenntartó mellett, és őszintén reméljük, hogy a békés, politikamentes, de határozott törekvésünkhöz minden jelenlegi és volt diák, szülő, szimpatizáns csatlakozik – mondta el Mike András szülő, az szmk tagja.

Bárki csatlakozhat a menethez

Megtudtuk: a demonstráció, amelynek zöld utat adott a rendőrség, kedden 16 órakor kezdődik az iskola udvarán. Az „Összefogás a nyíregyházi Apáczai gyakorlóért” menet ezután a Nyíregyházi Főiskolára indul, ahol petíciót nyújtanak át a szülők a felsőoktatási intézmény vezetésének, mellékelve az eddig összegyűlt aláírási íveket is. Innen a Kossuth térre menetelnek a demonstrálók.

KM-PI


Nyíregyháza - Aláírásgyűjtéssel, demonstrációval és élőlánccal tiltakoznak a fenntartóváltás ellen az apáczaisok. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!