Nyíregyháza hírei

2015.04.15. 15:44

Szükség van, segítség nincs?

Nyíregyháza, Sóstó - Sóstó egyetlen nyilvános mosdóját májusban használhatják először.

Nyíregyháza, Sóstó - Sóstó egyetlen nyilvános mosdóját májusban használhatják először.

A napokban egy 70 éves nagymama kereste meg telefonon szerkesztőségüket, s elmondta: sok családhoz hasonlóan húsvétkor ő is kilátogatott Sóstóra az unokáival. Nem sokkal azután, hogy leszálltak a buszról, a gyerekekkel elindult mosdót keresni, de hiába: az egyetlen mellékhelyiséget zárva találták. „Miért nem biztosítják az alapvető szükségletekhez fontos eszközöket a turisták által is kedvelt városrészben?” – tette fel a kérdést olvasónk.

Szabó Edina, a NyírVV szóvivője érdeklődésünkre elmondta: Nyíregyházán négy nyilvános illemhely működik. – Sóstón, az erdei tornapályán és a Bujtoson található mosdók tavasztól őszig üzemelnek, míg a Hősök terén lévő az alacsony kihasználtság miatt csak a városi rendezvények ideje alatt használható. A sóstóiban felújítási munkákat végeznek, ezért zárva van, de május 1-jétől ismét igénybe vehető a mellékhelyiség.

Kérdésünkre, hogy a munkálatokat miért nem korábban végezték, azt a választ kaptuk, hogy a felújítás időpontját a szabadtéri munkavégzésre alkalmas időjárás határozta meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!