Nyíregyháza hírei

2015.04.20. 17:05

Új kutatóközpontot avattak

Csenger - Április 17-én Csengerben avatták fel azt a kutatóközpontot, amely tudományos konferenciák, oktatói, hallgatói kutatások szervezését, a határon túli és a határon belüli magyar kultúra kapcsolatainak erősítését szolgálja.

Csenger - Április 17-én Csengerben avatták fel azt a kutatóközpontot, amely tudományos konferenciák, oktatói, hallgatói kutatások szervezését, a határon túli és a határon belüli magyar kultúra kapcsolatainak erősítését szolgálja. O sváth György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet 2014-ben Csenger városnak adományozta magyar és idegen nyelvű könyvtárát, amelyet a város az O’sváth Házban helyezett el. Ez a helyszíne a Nyíregyházi Főiskola, a Partiumi Keresztény Egyetem, a Kölcsey Társaság és az O’sváth Alapítvány csaknem évtizedes együttműködésének eredményeként létrejött kutatóhelynek, melynek megnyitója alkalmából közös konferenciát is tartottak.

„A Partium szerepe a magyar és a szomszédos népek kultúrájában és történelmében” című konferencián többek között részt vett Tőkés László, Európa parlamenti képviselő, a Partiumi Keresztény Egyetem alapító elnöke, O’sváth György, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, alapító, Forján Zsolt, Csenger Város polgármestere, János Szabolcs, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora és Jánosi Zoltán, a Nyíregyháza Főiskola rektora, a Kölcsey Társaság elnöke. A megyei és a partiumi intézmények, szervezetek, valamint a kultúra szakemberei és az érdeklődők számára szervezett rendezvényen a tudományos előadások mellett könyvbemutatóra és filmvetítésre is sor került.

- Nyíregyházi Főiskola -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!