Nyíregyháza hírei

2015.04.14. 16:37

Vidéken kalandozhatnak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az idén már az ötödik alkalommal rendezik meg a Vidék Kaland elnevezésű programot.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az idén már az ötödik alkalommal rendezik meg a Vidék Kaland elnevezésű programot.

Immár ötödik évébe lépett a Vidék Kaland, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének nagy sikerű projektje.

A múlt évihez hasonlóan városi fiatalok töltenek el egy-egy hetet fiatal gazdáknál munkával, a gazdaság napi életének résztvevőiként. A Földművelésügyi Minisztérium a programot idén is 6 millió forinttal támogatja, az érdeklők április 17-ig pályázhatnak.

Személyes példa

A szövetség 2011-ben szervezte meg először a Vidék Kaland programot, melynek célja, hogy személyes példákon keresztül mutassa be a mezőgazdaság működését, az élelmiszer előállításban és a társadalomban betöltött szerepét, tájékoztatást adjon az agrár- és vidékfejlesztési támogatások működéséről, indokoltságáról, valamint betekintést engedjen a gazdálkodók, mezőgazdászok napi életébe, a gazdálkodói életformába.

A magyarországi kaland az idén július 19–25. között lesz Hajú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gazdaságokban.

Székelyföldre is mehetnek

A program részeként lehetőség van arra, hogy július 26. – augusztus 9. között a résztvevő városi fiatalok Székelyföldre, Hargita és Maros megyékbe utazzanak Romániába, és bekapcsolódjanak székely gazdák vezette gazdaságok mindennapjaiba.

A szövetség várja fiatal gazdák jelentkezését fogadónak, a jelentkezési határidő számukra is április 17. – tájékoztatta lapunkat a Földművelésügyi Minisztérium sajtóosztálya.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 14-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!