Nyíregyháza hírei

2019.01.14. 09:24

360 fokos videó: Veszteség, bomló emlékek és génmódosítás viasszal megfestve

Nyíregyháza - Góré Szabina nem szokványos módszerrel alkot. Képei nagy részénél az enkausztikát alkalmazza, egy viaszos, pasztásított receptúra alapján készített festék alapanyaggal dolgozik.

Nyíregyháza - Góré Szabina nem szokványos módszerrel alkot. Képei nagy részénél az enkausztikát alkalmazza, egy viaszos, pasztásított receptúra alapján készített festék alapanyaggal dolgozik.

– Egyetemi mesterem, Hegyi Csaba ismertette meg velem ezt a technikát . Ő maga is ezt műveli, egy kurzuson mutatta meg a hallgatóknak – mondta el a festőművész. Ráhangolódtam a módszerre, szinte "ráharaptam", és azóta is ezzel foglalkozom.

A nyíregyházi kiállításra elhozott festmények különböző témaköröket járnak körbe. Az egyetemi évek alatt készített munkái sárgás-barnás tónusúak, ezek családi emlékeket, a nagyszülők elvesztését dolgozzák fel.

– Az a kép pont nem szerepel a kiállításon, amely elindított az emlékezés folyamatának vizsgálatában – mondta el Góré Szabina. – Abban a munkámban a nagymamámat festettem le, aki demens állapotban, gyermekded pozícióban fekszik. Akkor a személyiség elvesztése és az emlékezet interpretációja foglalkoztatott.

Hozzátette: több festményén is feldolgozta a génmódosított állatok sorsát, ahol az ember egy megváltozott szerepben, mesterkélten, teremtő jellegben tűnik fel. Egy másik képsorozatában a gyermekkor elvesztését és az emlékek biológiai lebomlását mutatja be.

Góré Szabna kiállítása február 23-ig tekinthető meg a nyíregyházi Városi Galériában.

NA


A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!