Nyíregyháza hírei

2019.05.05. 09:29

A tánc formálja a jellemét

Nyíregyháza - Sok tanulás, még több tánc és kevés szabad­idő – ez jellemzi Polyák Alíz napjait, aki 18 évesen a Nyíregyházi Táncklub táncosa.

Nyíregyháza - Sok tanulás, még több tánc és kevés szabad­idő – ez jellemzi Polyák Alíz napjait, aki 18 évesen a Nyíregyházi Táncklub táncosa.

– Az általános iskolában testnevelés óra helyett sokszor táncóráink voltak, így hamar megkedveltem ezt a mozgásformát. Tizenegy éve kezdtem el tánciskolába járni, ahol megismerkedtem a latin, a társastáncok és a keringő lépéseivel. Pontosan tíz évig táncoltam párban és formációban is, majd tavaly márciusban csatlakoztam a Nyíregyházi Táncklubhoz. Alapvetően a társastáncra építjük fel a koreográfiát, de ami leginkább tetszik, az az, hogy más táncstílussal is ötvözzük a mozdulatokat.

Jó a légkör

– A csapatunk a tánc világában ideálisnak tekinthető, mivel öt lány mellett öt fiú is táncol. Nagyon jó a légkör, sok szép barátság született a közös munka során. Az edzések kemények, de mindez nem megy a családias hangulat rovására, mely tanáraink, Marján Klára és Máté István érdeme. Számomra a tánc egy jellemformáló erőt jelent. Az évek alatt beépült a mindennapjaimba, fejlesztette az önbizalmam, és számos emléket is kaptam. Szerintem mindenkinek szüksége van egy hobbira, amit szívesen csinál, kihívást jelent és ritmust ad az életének. Kimozdulni, emberek között lenni és mosolyogva hazamenni – számomra leginkább ezt jelentik a táncórák. Fizikailag fárasztó néha, ám mentálisan feltölt a sok tanulás után.

Fantáziadús koreográfia

Polyák Alíz nagyon kedveli a latin táncokat, azokban megtalálja önmagát. – A latin táncok pörgősek, mint én is. A fantáziadús koreográfiákat kedvelem leginkább, ugyanakkor egy keringő is nagyon egyedi tud lenni. Az Űrutazás című táncunkat szívesen táncolom, mert különleges öltözéket és hajviseletet igényel. Úgy gondolom, hogy minden táncnál az a lényeg, hogy akarjunk és szívből táncoljunk, legyen az verseny vagy hétköznapi gyakorlás – jegyezte meg végezetül Polyák Alíz.

- Ilosvaj Boglárka -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!