Marci példásan küzdött, de Wawrinka győzött

Marci példásan küzdött, de Wawrinka győzött
© Fotó: AFP
Nyíregyháza – És összejött. Itthon már péntekre fordult, amikor idén harmadszor lépett pályára egymás ellen Fucsovics Márton (48.) és a svájci Stan Wawrinka (151.). Kettejük első, genfi találkozóját májusban a nyíregyházi teniszező nyerte.

A visszavágó nem sokat váratott magára, mert az elmúlt héten Torontóban újra találkoztak a felek. Akkor a tavaly a világranglistán a negyedik helyig is eljutó Wawrinka nagy csatában nyert, Marcinak négy meccslabdája is volt. Cincinattiben a harmadik fordulóban újra összehozta őket a sors, illetve a sorsolás. A Western&Southern Open elnevezéssel bíró ATP-1000-es kemény pályás (5 669 360 dollár) torna második számú pályája, a Grandsten várta a két teniszezőt.

Az eső miatt félbeszakadt

Még félóráig sem játszottak, mert eső miatt félbe kellett szakítani a mérkőzést. Addig mindketten hozták adogatójátékukat, és mivel a háromszoros Grand Slam-bajnok Wawrinka kezdett a mi szempontunkból 1:2-nél, de 40–0-nál ért véget az első kísérlet.

Sajnos a péntek esti folytatás már nem jól alakult. Az első szettben 4:4-ig még nem volt gond, utána azonban a svájci előnyhöz jutott, aztán brékelt és a második játszmalabdát értékesítve 6:4-re nyert.

A folytatásban hasonlóan alakult, mindössze egyszer kellett brékelni a sikerhez. Ez Wawrinkának sikerült a Marci szempontjából 2:3-as állásnál. Utána hozták a kötelezőket, Wawrinka pedig 6:3-ra behúzta a második játékrészt, és egy óra huszonhárom perc alatt nyert. A vereség ellenére le a kalappal Marci előtt, aki biztosan javított az eddigi világranglista helyezésén.

MLNyíregyháza.
SZON.HU


hirdetés