Nyíregyházi Sportcentrum – Az igazi győztesek

Az ezüstcsapat a jól megérdemelt érmekkel-díjakkal és a végig mögöttük álló szülőkkel, szurkolókkal
Az ezüstcsapat a jól megérdemelt érmekkel-díjakkal és a végig mögöttük álló szülőkkel, szurkolókkal - © Fotó: Bodnár Tibor
Nyíregyháza – Talán nem vették őket komolyan, de bizonyították, nagy potenciál van a Nyíregyházi Sportcentrum KA U16-os fiú kosárlabda-csapatában.

Döntőt elveszíteni – csalódás. Így érezhettek a Nyíregyházi Sportcentrum KA U16-os fiú kosárlabdázói is, amikor véget ért a Vasas Akadémia elleni korosztályos fináléjuk (63–80) Debrecenben. És mégis, néhány perc múlva már mosolygósra váltottak az arcok, hiszen a csapat nem kis utat járt be addig, míg játékosai nyakába került a (bravúr)ezüst.

– A döntő után is olyan érzéseim voltak, mintha mi nyertük volna az egész tornát – erősítette meg a fentieket a fiú/férfi vonalon az esztendő legjelentősebb nyíregyházi kosaras sikerét elérő társaság edzője, Boczkó Ádám. – Mi voltunk a legnagyobb győztesei ennek a tornának, nem véletlenül került be tőlünk két játékos is az egész döntő all star-csapatába. Nagyon nehéz utat jártunk be, és lehet, sokan nem vették komolyan a csapatot, de azért mi végig hittünk abban, hogy odaérhetünk, ahová végül meg is érkeztünk.

A nyolcas döntőben olyan csapatokat (Szeged, Fehérvár) is legyőzött az NYSC, amelyektől az előcsatározások során oda-vissza kikapott. Mi ez, ha nem tökéletes formaidőzítés!

– Azért a korábbi vereségek közül a legtöbb szoros volt, így tudtuk, lehet keresnivalónk, illetve a Pécs elleni keresztjátékból nagyon sok erőt merítettünk, a visszavágó megnyerésével valami felszakadt, és elindult a csapatból, és az kitartott egészen a döntő végéig – így Boczkó Ádám. – Örülünk annak a rengeteg pozitív visszajelzésnek, amellyel szembesültünk a torna során.

A játékosok nagy része búcsúzik a kadett korosztálytól. Milyen jövőjük lehet a felsőbb korcsoportokban, illetve a felnőtt kosárlabdában? Figyelembe véve, hogy utóbbit az utánpótlásra támaszkodva akarják újraépíteni a megyeszékhelyen.

– Nagyon nagy potenciál van ebben a csapatban, legalább négy-öt játékosnak van esélye arra, hogy élvonalbeli játékos legyen, és remélem, a junior korosztályban is várnak rájuk hasonló sikerek – felelte a szakvezető.
hirdetés