Helyi közélet

2012.11.15. 07:39

Hatékonyak a dohányzás visszaszorítását megcélzó intézkedések?

Olvasóinkat kérdeztük: Hatékonyak a dohányzás visszaszorítását megcélzó intézkedések?

Olvasóinkat kérdeztük: Hatékonyak a dohányzás visszaszorítását megcélzó intézkedések?Ámit Józsefné jelenleg nem dohányzik, azonban közel húsz éven keresztül füstölgött. – Egyetértek a kormány intézkedéseivel, azzal, hogy emelik a cigi árát, és hogy nem lehet egy étteremben rágyújtani. Én is letudtam szokni, bár ez inkább agyban dől el, mint sem a termék árától függ – válaszolta.

Vinnai Frida azt látja a környezetében, hogy az áremelések és a szigorítások ellenére sem teszi le senki a cigarettát. – számomra szimpatikusak az intézkedések, de sok gyakorlati hasznát még nem láttam – tette hozzá.

Barátja, Mikó Richárd is ezen a véleményen van. – A dohányzás szempontjából szerintem minden a neveltetésnél dől el. Az én szüleim nem cigiznek, bár én kipróbáltam, mégsem nem szoktam rá.

Győri Dániel is jónak gondolja a kományzati célt. – Azt látom, hogy aki dohányos, az ártól függetlenül így is, úgy is megveszi a cigit.

Tóth Natasa örül, hogy kitiltották a szórakozóhelyekről a bagósokat. – Ez nekünk, anti-dohányosoknak jó, de az intézkedések ellenére sem látom azt, hogy a környezetemben kevesebben cigiznnéek. Az elrettentőnek szánt képeket sem gondolom hatásosnak.

Szabó Lajos sem dohányos, és ő sem látja sikeresnek az intézkedéseket. – Aki cigizik, az valahogy úgy is kigazdálkodja a cigaretta árát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában