Vádat emeltek a férfi ellen, aki elgázolta az út szélén játszó kisfiút Ópályiban

Vádat emeltek a férfi ellen, aki elgázolta az út szélén játszó kisfiút Ópályiban
© Forrás: tenyek.hu
Ópályi – A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja azt a férfit, aki tavaly augusztusban, Ópályiban gépkocsival elgázolt egy az út szélén játszó kisfiút. A kialakuló lincshangulat láttán egy helyi kisebbségi képviselő tanácsára a férfi elhajtott, majd értesítette a rendőrséget.

A vádirat szerint 2017. augusztus 15-én délután 18 óra körül több gyermek is az utcán tartózkodott Ópályiban a Széchenyi és a Nyíl utcák kereszteződésében. A gyerekek felügyelet nélkül játszadoztak az úttest mellett, de többször átfutottak a túloldalra is. Éppen ekkor haladt arra gépkocsijával Nyírparasznya felől a vádlott, 67 km/h sebességgel. Bár látnia kellett a gyermekeket, mégsem csökkentette a sebességet, így haladt be a kereszteződésbe. Sajnos a kétéves sértett hirtelen felállt a földről, és futni kezdett a hat méter széles út túloldalára, azonban a vádlott fékezés közben elütötte.

Néhány perc alatt száznál is több környékbeli lakos sietett a helyszínre, és körbevették a vádlott gépkocsiját. Az elszabadulni látszó indulatokat egy helyi kisebbségi önkormányzati képviselő határozott fellépése fékezte meg, aki megkérte a vádlottat, hogy gépkocsijával hagyja el a helyszínt, illetve nyugtatta a felháborodott embereket is. A vádlott ennek megfelelően cselekedett, majd a falu szélén leparkolt, és telefonon értesítette a rendőrséget.

A gyermeknek több sérülése keletkezett: koponyazúzódás, arczúzódás, agyrázkódás, valamint légmell alakult ki nála, és eltört a combcsontja is. A sérülések három hónap alatt gyógyultak meg.

A baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlott az útszakaszra megengedett sebességgel, azaz maximum 50 km/h-val közlekedik.

Az ügyész azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

Külön nyomozás folyik annak tisztázására, hogy a szülőket terheli-e felelősség a gyermekek felügyelet nélkül hagyása miatt.

– Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő –


Ópályi - Összeomlott az a férfi, aki múlt héten egy kétéves kisfiút ütött el Ópályiban. Ezt a gázoló édesanyja vallotta be a Tényeknek. A községben a baleset után lincshangulat uralkodott, később pedig félő volt, hogy a kisfiú rokonai esetleg bosszúra készülnek. Utánajártunk, megnyugodtak-e a ked...

Ópályi - Felügyelet nélkül volt, és kiszaladt az útra az a kétéves kisgyerek, akit elütött egy autó Ópályiban. Bár a sofőr fékezett, nem tudta elkerülni a balesetet, és a gyerek többméteres repülés után az aszfaltra esett. A gépkocsi vezetője továbbhajtott, mert pillanatokon belül több mint száz ...

Ópályi - Lincshangulat alakult ki Ópályiban, amikor egy felügyelet nélküli gyermeket gázoltak el az úton. Az autós továbbhajtott és messzebbről kért segítséget, most attól fél, hogy a kisfiú családja bosszút fog állni rajta. A gázoló ismerőse azt állítja, hogy Lászlót annyira megviselték a történ...Ópályi.
SZON.HU


hirdetés