boon-sportoldal

2008.04.29. 15:32

Május 1: salakmotoros ébresztő

<p>A salakmotos lengyel II. liga 3. fordulójának párharcát rendezik meg csütörtökön reggel 8 órától a Népkertben.</p>

Május 1-én, csütörtökön a Speedway Miskolc a lengyel Orzel Lodz csapatát látja vendégül Miskolcon, a Népkertben. Szokatlan időpontban rendezik meg a lengyel II. ligás találkozót, ami reggel 8 órakor kezdődik. Ez egyben azt is jelenti, hogy a környék lakói 7 órakor valószínűleg a salakmotorok dübörgésére ébrednek.
– Ezúton is elnézést kérünk mindenkitől, akinek a korai kezdéssel megzavarjuk a nyugalmát – mondta elöljáróban Gáborjányi Attila, a Speedway Miskolc technikai vezetője. – Soha nem mondtam még ilyet salakmotorról, de most nem örülünk, hogy versenyt kell rendeznünk, és nagyon messze vagyunk attól, hogy ünnepként éljük meg ezt a május elsejei napot. Sokan, sok mindent elmondtunk már ennek a párharcnak az előzményeiről, de a lényeg az, hogy azért lesz ilyen furcsa időpontban a salakmotor csapatbajnoki, mert délután a rali miatt foglalt a népkerti pálya, a versenynap megváltoztatásához viszont ellenfelünk nem járult hozzá. Még csak annyit az előjátékról: remélem az élet visszaadja a lodziaknak azt, amivel ők ,,megörvendeztetnek" minket.

Csapatlista

A Speedweay Miskolc csapatából ezen a bajnokin hiányozni fog Magosi Norbert és a cseh Adrian Rymel, ugyanis mindkettőjüknek Angliában van fellépésük. A miskolci nyolcak május 1-én a következők lesznek: a lengyel duó,Tomasz Bajerszki és Tomasz Rempala, az orosz Vladimir Dubinin, a cseh Martin Gavenda, a magyarok közül pedig Szatmári László, Tihanyi Sándor, Tabaka József és Szilágyi Tamás.
A Speedway Miskolc együttese ezen a héten még egyet motorozik, a lengyel II. liga 4. fordulójában vasárnap délután a Rovnó együttesének vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!