Sport

2014.09.10. 15:48

Végre felcsapódik a startszalag

Jövő szombaton debütál a Nagyhalász Speedway Ring, itt rendezik az országos bajnokság második futamát.

Jövő szombaton debütál a Nagyhalász Speedway Ring, itt rendezik az országos bajnokság második futamát.Nagy nap lesz a jövő szombaton a hazai salakmotorozásban, hiszen az országos bajnokság második fordulóján egy új helyszín debütál, a nagyhalászi ovál ad otthont a salakszórók vetélkedésének. A bajnokság az elmúlt hétvégén Debrecenben kezdődött, a nagyhalászi lesz a második kör, a zárást pedig majd az októberi, gyulai forduló fogja jelenteni.

A civis városban papírforma győzelem született, hiszen Tabaka József – valamennyi futamát megnyerve – diadalmaskodott. A hazai élversenyzők mellett tétversenyen régen látott motorosok, illetve lengyel, bolgár és osztrák vaspapucsosok, összesen tucatnyian mérték össze erejüket. A 12 etapos alapszakaszt Tabaka makulátlan produkcióval zárta, viszont nagy meglepetést okozott, hogy a másik favorit, Magosi Norbert nagyon visszafogott teljesítménnyel, futamgyőzelem nélkül jutott az elődöntőbe.

A döntőért kiírt első futamban Tabaka mellett az 51 esztendős Tihanyi Sándor végzett továbbjutást jelentő helyen, Nagy Patrik és Kovács Roland számára itt véget ért a verseny. A másik elődöntőben Magosi megemberelte magát, igaz, az ifjú lengyel, Lukasz Kret igencsak megizzasztotta. Ebből a futamból Feketének és a lengyel Bassarának nem sikerült a kvalifikáció. A fináléban Kret kapta el a legjobban a startot, ám Tabaka már az első kör végén megelőzte a lengyelt, s végig vezetve megnyerte a legjobbak futamát. A Debrecen Speedway kiválósága mögött Kret, Magosi és Tihanyi ért célba.

Ez volt tehát a nyitóforduló, de térjünk vissza Nagyhalászba, a második megmérettetés színhelyére.

- Három év munkája ért be, nagyon örülök annak, hogy a sok erőfeszítés végre gyümölcsözik, és megrendezhetjük az első tétversenyt- kezdte lapunk tájékoztatását Albók József, a Nagyhalász Speedway Klub vezetője, a pálya kiötlője, elkészítője és tulajdonosa. - Nagyon sok energiát fektettünk bele a pálya építésébe és nagyon sok segítséget is kaptunk, amiért köszönet jár. Minden készen van a versenyre, a pályát pedig többször is tesztelhették a versenyzők. Húzta itt a magyar salakmotorozás egykori nagyágyúi közül Adorján Zoltán, Tihanyi Sándor, Petrikovics József, Stefáni Attila, Nagy Róbert. Mellettük külföldiek is köröztek, elég ha csak a dán sztár Claus Vissinre gondolunk. Valamennyien elismerően nyilatkoztak a pályáról, ami számunkra hiteles visszajelzést jelentett.

A pálya tehát kész, miként a depó, az öltöző, a kiszolgáló helyiségek. Ami még nem végleges, az a lelátók kialakítása, hiszen a második ütemben fedett helyek is várják majd a salakmotorozás kedvelőit.

- A klubunknak már van egy versenyzője, a debreceni Kovács Roland nagyhalászi színekben indult a bajnokságban. Elképzelhető, hogy hamarosan lesznek klubtársai, hiszen vannak jelentkezőink. Örömteli, hogy az utánpótlásnevelésben is vannak biztató jelek, érdeklődők, ügyes gyerekek akinek az elméleti felkészítését, és a gyakorlati oktatást is tervezzük. – így Albók József.

Jövő szombaton, szeptember 20-án tehát felcsapódik majd startzászló és hivatalosan is bemutatkozhat a Nagyhalász Speedway Ring.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!