Ferenc pápa meglátogatja a görögkatolikusokat is

Ferenc pápa görögkatolikusokkal is találkozik áprilisi magyarországi látogatásán - tájékoztatta a debreceni központú metropólia sajtószolgálata csütörtökön az MTI-t.

Ferenc pápa krizmaszentelő szentmisét pontifikál a vatikáni Szent Péter-székesegyházban 2023. április 6-án, nagycsütörtökön. Krizmaszentelés alkalmával az egyházfő megáldja a liturgiában használt olajokat, amivel kezdetét veszik a húsvéti szertartások a Vatikánban

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Ettore Ferrari

A közlemény szerint a pápalátogatás második napján, április 29-én, szombat délelőtt a Rózsák terén találkozik a Szentatya szegényekkel és menekültekkel. A velük való találkozás után az Árpádházi Szent Erzsébet-templomból átmegy az Istenszülő oltalma görögkatolikus templomba, ahol főként a parókia híveivel fog találkozni. 

 

"Nagy öröm, hogy a legfőbb katolikus egyházfő fontosnak tartotta azt, hogy a magyarországi görögkatolikusokkal is tudjon találkozni" - írták, azt kérve, 

"imádkozzunk továbbra is, hogy ez a lelkipásztori látogatás hozzon lelki megújulást egész magyar nemzetünknek, katolikus egyházunknak és azon belül a magyar görögkatolikus egyháznak is". 

Ferenc pápa budapesti látogatásának minden részletéről beszámol a közmédia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában