EP-propaganda

2023.07.15. 08:49

Elérkezett a várva várt pillanat: Brüsszel végre hatásvizsgálatot készített a szankciókról

Brüsszel végre hatásvizsgálatot készített a szankciókról! Csakhogy a dolognak van egy apró szépséghibája, a vizsgálat célja nem az, hogy objektív képet adjon a büntetőintézkedések Európára és Oroszországra gyakorolt hatásairól és ezzel jó irányba terelje a közösség szankciós politikáját– hívta fel a figyelmet a fejleményekre Hortay Olivér, a Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának a vezetője.

MW

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke (j) és Johannes Hahn, a bizottság költségvetési és igazgatási ügyekben felelős tagja az uniós testület heti ülésének kezdetén Brüsszelben 2023. július 5-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Matthys

Hortay Olivér a közösségi oldalára feltöltött videós bejegyzésében elmondta, hogy Brüsszel hatásvizsgálatot készített a szankciókról, amit a Bloombergen meg is szellőztetett. Az értékelés tanulsága dióhéjban annyi, hogy az intézkedések már most is sok borsot törnek az oroszok orra alá, de az igazi hatás közép-hosszú távon jelentkezik majd. 

Azaz mindenki nyugodjon meg, Oroszország – az eredeti ígéretnek megfelelően – térdre fog kényszerülni, csak még egy kicsit várni kell rá.

A Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának a vezetője jelezte: a brüsszeli vizsgálat célja nyilvánvalóan annyi, hogy Brüsszel a saját narratíváját utólag legitimálja. 

Csakhogy ezt nem hatástanulmánynak nevezik, hanem propagandának

– tette hozzá.

A teljes cikk ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában