Díjátadó

2023.11.10. 22:36

Csák János: Európa legcsaládbarátabb kormányát képviselem

Európa, vagy talán a nyugati civilizáció legcsaládbarátabb kormányát képviselem - mondta Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter az Év Családbarát Vállalata díj átadása alkalmából rendezett gálaesten Budapesten pénteken.

MW

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter beszédet mond az Év Családbarát Vállalata díj átadása alkalmából rendezett gálaesten a Budapest Music Centerben 2023. november 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Az életigenlő Magyarország és a sikeres társadalmi-gazdasági modell csak a családokra épülhet. A magyar kormány vállalása és a nemzet egzisztenciális kötelessége a családok támogatása, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen. Ehhez szükség van otthonteremtési támogatásra, valamint arra, hogy a gyermekeket vállaló családok jövedelmi viszonyai a gyermektelenekéihez közelítsenek. A magyar kormány a bruttó hazai termék (GDP) 4 százalékát fordítja családok támogatására - mondta a miniszter.

A gyermekek a legfontosabbak, ők a jövő. Jó családban élni, jó gyermeket nevelni, jó szeretni egymást

 - hangoztatta köszöntőjében Csák János, a rendezvény fővédnöke.

Sebastian Keciek, Lengyelország budapesti nagykövete a rendezvényen arról beszélt, hogy 

a magyar és a lengyel kormány is családbarát politikát folytat, Magyarország egy családbarát állam.

KECIEK, Sebastian
Sebastian Keciek lengyel nagykövet beszédet mond az Év Családbarát Vállalata díj átadása alkalmából rendezett gálaesten a Budapest Music Centerben 2023. november 10-én
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

Skrabski Fruzsina, a rendezvényt szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője azt mondta: a magyar fiatalok sok gyermeket szeretnének és házasságban akarnak élni, ebben kell támogatni őket. A fiataloknak kell a társ és a jövőkép. Azok élnek sokáig, akiknek nagy, szerető családjuk van.

 A családbarát cégek adnak bizalmat, közösséget, célt és értelmet az élethez.

Hozzátette: "országterápiát" indítanak a családbarát munkahelyek jó gyakorlatainak terjesztése érdekében.

CSÁK János; SKRABSKI Fruzsina
Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter és Skrabski Fruzsina, a rendezvényt szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője közös fényképet készít az Év Családbarát Vállalata díj átadása alkalmából rendezett gálaesten a Budapest Music Centerben 2023. november 10-én
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

Iain Lindsay, Nagy-Britannia korábbi budapesti nagykövete Bahreinből küldött videóüzenetében köszöntötte a gála résztvevőit.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idei gálaestjén 46 cég kapta meg az Év Családbarát Vállalata díjat. 

A kisvállalati kategória győztese a vetőmag- és takarmány-nagykereskedő Alfaseed Kft., a középvállalati kategóriáé a Danone Kft., a nagyvállalati kategória idei nyertese pedig a CIB Bank Zrt. lett.

A díjazottak csoportképe az Év Családbarát Vállalata díj átadása alkalmából rendezett gálaesten a Budapest Music Centerben 2023. november 10-én
Fotó: Hegedüs Róbert / Forrás: MTI

A mozgalmat Kopp Mária orvos, a Népesedési Kerekasztal szervezője alapította 2009-ben. A mozgalom célja, hogy a tervezett gyermekek megszülethessenek. Társkereső programjaikkal, a munka és a család egyensúlyának fontosságát hangsúlyozó pályázataikkal, a kormányzatoknak tett szakmai javaslataikkal azt akarják elérni, hogy a párok bátrabban vállaljanak gyermekeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában