Új ember, régi lemez

2024.05.11. 07:33

A közmédiánál akar tüntetni Magyar Péter

Az ötlet nem új keletű a baloldalon, sokadik alkalommal próbálnak fizikai és verbális erőszakkal nyomást gyakorolni a köztelevízióra és a közrádióra.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Tüntetést szervezne az MTVA Kunigunda utcai épületénél Magyar Péter, amiről a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője az országjárása csütörtöki állomásán, Miskolcon beszélt. Hadházy Ákos, a baloldal támogatásával mandátumot szerző országgyűlési képviselő egy Facebook-posztban már jelezte is, hogy részt venne a tüntetésen. A Közmédia Választási Iroda által kiadott közlemény szerint az eltelt években sokadik alkalommal próbálnak fizikai és verbális erőszakkal nyomást gyakorolni a magyar köztelevízióra és közrádióra.

– A Magyar Péter-féle erőszakos, agresszív felszólítás hasonlatos az azóta bűncselekményért elítélt DK-s Varju-, a gyakorta előforduló Hadházy- vagy a Márki-Zay-féle lejárató kísérletekhez. Ezek sorába illeszkedik most a Magyar-féle zsarolás, amelynek éppen a magyar emberek érdekében nem enged sem a Duna Médiaszolgáltató Zrt., sem pedig a tartalom-előállító MTVA. Magyar Péter támadásait, becsmérlő kijelentéseit pedig határozottan visszautasítjuk!

– olvasható a közleményben.

Ismét jól ismert baloldali forgatókönyv szerint tevékenykedik tehát Magyar Péter, mivel már korábban is volt rá példa, hogy ellenzéki politikusok a közmédia épületénél tüntettek. Varju László ellen az MTVA székházánál 2018 decemberé­ben lezajlott demonstráció következményeként garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emeltek vádat, a politikust pedig nemrég bűnösnek nyilvánították testi sértés bűntettében.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában