Guruló dollárok

2024.05.14. 22:31

Karácsony továbbra sem válaszol a kampányfinanszírozási botránnyal kapcsolatban (videó)

Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek sincs épkézláb magyarázata a 2019-es kampányfinanszírozást illetően, hiszen azt a „trükköt” alkalmazza – mint a legtöbb balliberális politikus, aki kellemetlen kérdésekkel találja szembe magát –, hogy elkezdett propagandistázni a feltett kérdésekre.

MW

Forrás: Mediaworks

Mint ismeretes, a Mediaworks cikksorozatban dolgozza fel azt a birtokába került nagy mennyiségű dokumentumot, amiből arra lehet következtetni, hogy Karácsony 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát külföldről finanszírozták. 

A Magyar Nemzet stábja felkereste annak az eredetileg autókölcsönzéssel foglalkozó cégnek a székhelyét, ami a legújabb kampányfinanszírozási botrányhoz köthető. A kaputelefonon semmi nem árulkodott arról, hogy itt működne a Kft  vagy, hogy Tordai Csaba itt élne Mravik Zsolttal, a cég tulajdonosával.  Egy postaládán azonban szerényen feltűnt a Mravik név és egy matrica is van mellé ragasztva, amin az áll, hogy Bakony Rental Kft. A Magyar Nemzet szerette volan megkérdezni az ügyről Mravikot, aki azonban csak azt hajtogatta, hogy nem kíván nyilatkozni – írja a Magyar Nemzet.  

A Bakony Rental Kft. külföldi tanácsadói megbízásából származó 112 millió forintból Mravik  még az önkormányzati választások előtt osztalék előleg címén kivett 84 milliót, amiből a Magyar Nemzet információi szerint 75 millió forint egy a Városházán jelenleg is tanácsadóként dolgozó munkatárs segítségével Perjés Gáborhoz került készpénzben.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában