Óvni a környezetet és az őshonos halakat

A természetet is bevarázsolták a tanterembe Mándokon
A természetet is bevarázsolták a tanterembe Mándokon - © Fotó: Biri Imre
Mándok, Rakamaz – Kisfilmet is láttak a mocsarak rejtett világáról a rakamazi diákok.

Megünnepelték a halak napját és a víz világnapját a Mándoki Általános Iskolában is a napokban. A gyermekek először a víz fontosságával, a vizek szennyezésének okaival és megóvásának lehetőségeivel ismerkedtek meg.

Halaink védelme

A foglalkozás második részében halaink és a vizes környezet megóvásáról, őshonos halaink védelméről, Magyarország halairól hallhattak tájékoztatást a diákok. A rendezvény előadója Horváth István, a Ho-Ho Horgász Egyesület elnöke, a horgászszakkör vezetője volt. A rendezvényen részt vevő több mint száz fiatal nevében is köszönjük lelkiismeretes munkáját – tájékoztatta lapunkat Biri Imre, a Horgász-suli programvezetője.

Játékos formában

Beszámolt egy másik iskolai eseményről is Biri Imre:

– A Rakamazi Erzsébet Királyné Általános Iskola horgászszakköri foglalkozásán is megemlékeztünk a halak napjáról. Először egy nagyon látványos kisfilmet néztünk meg a mocsarak rejtett világáról, a védett halainkról és mindezek megóvásának fontosságáról. A halak mellett beszélgettünk a víz fontosságáról az emberek és a halak életében. A foglalkozás végén játékos formában ismerkedtünk Magyarország halaival.

KM
hirdetés