Ennél cukibbat nehéz elképzelni!

2019.12.07. 14:04

Mikulás-zsákocskákban adják haza az újszülötteket Nyíregyházán

Ők a legnagyobb ajándékok.

Pataki Mercédesz ápolónő figyeli a Mikulás-zsákocskában alvó újszülöttet

Fotó: Sipeki Péter

– Fülig ért a mosolytól a szánk, mikor a nővérek felöltöztették a babánkat a kis zsákocskába és a sapkába. Mi hatan vagyunk egy szobában, és nem győzünk bennük gyönyörködni. Örök emlék lesz a kis Mikulás-zsák és a sapka – mondták a kismamák a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Újszülött Részlegén, ahol egy kedves kezdeményezéssel szeretnének hagyományt teremteni.

 

Kedves gesztus

– Egy kisbaba születése mindig nagy esemény, de talán még különlegesebb alkalom, amikor valamilyen ünnepnapon jön világra egy család legkisebb tagja. A kórház szülészetén közel ötven kis csöppség született a napokban vagy érkezett a Mikulással egy időben. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő kedveskedett az újszülötteknek és édesanyjuknak olyan ajándékkal, mely mindig erre a napra emlékezteti őket. A kedves gesztus célja hagyományt teremteni az elkövetkező évek Mikulás-napi újszülöttjeinek is, hiszen ők ennek a napnak a legkisebb, de legnagyobb ajándékai is egyben. A kórház újszülöttrészlegéről ezen a napon a Mikulás zsákjában és sapkájában engedik haza családjukhoz a pici babákat – tudatta Vitkai Éva, a kórház sajtófőnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában