Nézz körbe 360 fokban!

2019.09.02. 20:27

360 fokos videó: Las Vegas után Nyíregyházán zenélt a Mystery Gang

A VIDOR Fesztivál nyolcadik napján, pénteken a Mystery Gang adott koncertet a Kossuth téri nagyszínpadon.

– Fantasztikus volt a közönség és jó volt látni, hogy az első pillanattól táncoltak, mozogtak az emberek – mondta el nem sokkal a műsor után Egri Péter, a Mystery Gang énekese. – Bár nagyon sokan eljöttek, sok ismerős figurát kiszúrtam a tömegből. Nagyon szépen énekeltek a nyíregyháziak, elképesztő rock&roll ritmus-tapsokat tudtak és könnyen kapcsolatot teremtettünk.

Az idén megalakulásának huszonegyedik évfordulóját ünneplő Mystery Gang tavasszal az egyik legnagyobb rockabilly fesztivál, a Viva Las Vegas fellépője volt, és már meghívást kaptak a 2020-as rendezvényre is: azon a nagyszínpadon zenélhetnek majd, melyen Jerry Lee Lewis, Johnny Cash és a Stray Cats is játszott már.

– Nagyszerű érzés volt, amikor ott lehettem egy koncerten Larry Collins-szal, aki egy gyerekkoromnak egy meghatározó nagy rockabilly nagyágyúja – mesélte Egri Péter amerikai élményeit. – Már 73 éves, és még mindig a színpadon áll. Egyik hatvan évvel ezelőtti slágerét, a Hoy Hoy Hoy-t én is feldogoztam a zenekarommal, a koncert után erről a dalról is tudtam beszélgetni a nagy öreg legendával.

Az énekes több érdekes pillanat emlékét is megosztotta velünk az amerikai útról: például egy művészbárban a pincérnő hívta fel rá a figyelmét, hogy éppen a rapper Snoop Dogg mellé ült le, vagy amikor tiszteletét tette Ritchie Valens síremlékénél, pár lépésre tőle magyar sírfelirattal is találkozott.

Egri Péter arról is beszélt, hogy a külföldi utak és lehetőségek mellett azért „lokálpatrióta budai fiú” maradt, és nagyon szeret itthon, Magyarországon utazgatni és játszani.

– Nyíregyházára érkezve mondtam is a fiúknak, hogy mindenütt gyönyörű épületeket, felújításokat látni, a koncert után pedig itt dedikáltunk és fotózkodtunk egy csodálatos templom a tövében. Nagyon jó érzés itt lenni – tette hozzá a frontember.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában