Pénzhez jutottak az erőmű dolgozói

Akt.:
Pénzhez jutottak az erőmű dolgozói
Pénzhez jutottak az erőmű dolgozói
Szakoly – A szakolyi bioerőmű hónapok óta nem látja el a funkcióját, azaz nem termel villamosenergiát.

Mint arról már beszámoltunk, likviditási problémák jelentkeztek a szakolyi bioerőműben. Kedden délelőtt a helyszínen járva magunk is megtapasztalhattuk: jelenleg nem látja el a funkcióját a 2009-ben üzembe helyezett, fásszárú biomasszából villamosenergiát termelő erőmű.

Csend és nyugalom

Nem tűnt úgy, hogy különösképpen őriznék az erőművet: két üres őrbódé és egy nyitott helyzetben hagyott sorompó mellett haladunk el, majd két, meghitten szundikáló kutya közelében állítjuk le az autónkat. Nyugodtan tehetjük mindezt, az ebek a fülük botját sem mozdítják. a semmiből egy munkás hirtelen előttünk terem, majd utat mutat az erőművet ideiglenesen felügyelő Potyka László irodájába, aki határozottan, de udvariasan közli: ő nem nyilatkozhat semmit, hívjuk fel a tulajdonost, Imre Gyulát. Nem volt mit tennünk, hátat fordítottunk az erőműnek…

Szerencsés találkozás

Újraértelmezve a római mondást: minden út a kocsmába a vezet. És milyen igaz. Nem csak a szomjunkat, de információéhségünket is sikerült csillapítani egy helyi presszóban. Egy olyan férfival hozott össze bennünket a jó sorsunk, aki a kezdetek, azaz 2009 óta a szakolyi erőműben „húzza az igát”.

– Két évig rendben mentünk, majd jött egy leállás. Új tulajdonosi kör vette át az irányítást, akik kihúzták a csődközeli helyzetből az erőművet, ám az idén májusban megint jött valami „bibi” – mondta az anonimitásba burkolózó helyi férfi, aki betoppanásunkkor tette le kiürült söröspoharát a pultra.

– Két havi bérrel adósak nekünk, kedd estére ígérték, hogy rendezik. Az a legnagyobb baj, hogy nem tudjuk mi a leállás és a csúszás oka, nem tájékoztatnak bennünket – mondta a fatéri munkás, aki reményteljes búcsúszóval hagyta el a talponállót.

Lapunk megkereste az üzemet működtető társaság ügyvezetőjét, Imre Gyulát, aki elmondta: szerdán egy havi munkabért megkaptak a dolgozók, a további fennmaradó tartozás kiegyenlítésére megegyezés született, és egyetlen munkás sem akart leszámolni.

További részletek a Kelet-Magyarország szeptember 4-i számában!


Reorganizálják a szakolyi bioerőművet

Az elmúlt napokban a hitelezők megszavazták a csődvédelem folytatását. tovább »

„A csődvédelem nem egyenlő a felszámolással”

Ahogy arról már beszámoltunk, csődvédelmet kért a szakolyi bioerőmű főtulajdonosa, a Liget Bioenergia Művek Kft. Megpróbáltuk körbejárni az ügyet, hogy mi vezetett az egykor „mintaerőműnek” kikiáltott üzem hanyatlásához. tovább »

Csődöt jelentett a szakolyi bioerőmű tulajdonosa

Csődvédelmet kért a Liget Bioenergia Művek Kft., a szakolyi bioerőmű főtulajdonosa – írta a Gazdaság.hu hétfőn. tovább »

hirdetés