PR cikk

2011.08.05. 10:33

Miss Alpok Adria Szépségverseny Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A Miss Alpok Adria Szépségversenyt először 1988-ban rendezték meg. Azóta minden évben egyre több lány vállalkozik a nemes vetélkedésre. A megmérettetés emlékezetes élményekkel és önbizalommal gazdagítja a résztvevőket, emellett kulturális jelentőséggel is bír.

A Miss Alpok Adria Szépségversenyt először 1988-ban rendezték meg. Azóta minden évben egyre több lány vállalkozik a nemes vetélkedésre. A megmérettetés emlékezetes élményekkel és önbizalommal gazdagítja a résztvevőket, emellett kulturális jelentőséggel is bír.

Az előválogatók, az országos döntők, és a központi nemzetközi gála több tízezer néző előtt zajlik.

Az Alpok-Adria szépségverseny Olaszországból indult. Ma már kilenc ország: Ausztria, Horvátország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovénia, Szlovákia és Magyarország, és San Marino lányai versenyeznek a címért.

A nemzetközi szintű versenysorozat Magyarországon komoly népszerűségnek örvend, immár egy évtizede képviselik hazánkat a szebbnél szebb hölgyek.

Elődöntő Miskolcon

Az Alpok Adria Szépségverseny összekapcsolódott a Megye Szépe versennyel. Valamennyi megye legszebb hölgye közül az országos döntőben dől el, hogy ki képviselheti Magyarországot a nemzetközi megmérettetésen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elődöntőre augusztus 6-án kerül sor a miskolci Szinvapark bevásárló központban 15 órakor. A jelentkezők száma meghaladja az ötvenet.

A versenyzők előzetesen e-mailben, illetve telefonon regisztrálhattak. Mindezt megyei kampány előzte meg, a hölgyek elsősorban az interneten keresztül tájékozódhattak.

A szépségversenyre 14 és 28 év közötti hölgyek jelentkezhettek, feltétel volt továbbá, hogy a pályázó Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakos legyen, vagy megyei közoktatási intézményben rendelkezzen tanulói jogviszonnyal, továbbá elengedhetetlen feltétel a „feddhetetlen múlt”.

Az elődöntő során a hölgyek bemutatkoznak, és elmondják azt is: mi inspirálta őket a versenyre való jelentkezéskor. Az utcai viseletben való megjelenés után a lányok fürdőruhában is felvonulnak.

A zsűri számára alapvetően fontos, hogy alaposan megismerje a hölgyek személyiségét, hiszen a szépség és a külső megjelenés mellett a belső értékek is fontosak. Annál is inkább, mivel a megyei verseny győztese egy éven át Borsod-Abaúj-Zemplén megye arca lesz, feladata pedig a megye népszerűsítése.

A szakmai zsűritagok ezután kiválasztják a döntőbe jutó 15 hölgyet. A döntőre augusztus 19.-én Miskolcon, az ITC Székházban 18 órai kezdettel kerül sor. A verseny fővédnöke: Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

A közönség a verseny megtekintése mellett további programokon is szórakozhat: lesz eLTE tánc show, továbbá divatbemutató keretében ismerhetik meg a Szinvapark gyermek manökenjeit.

A rendezvény sztárvendége, az Éden Hotel valóságshow sztárja: Ádám, aki a zsűriben is helyet foglal, majd közönségtalálkozón vesz részt.

A Miss Alpok Adria és Megye Szépe verseny szervezői számára kiemelt jelentőséggel bír a társadalmi szerepvállalás, ezért ezen a napon a Magyar Vöröskereszt szakmai irányításával véradásra várják az önkéntes véradókat 13 és 17 óra között az eseménynek helyet adó Szinvaparkba. Az önkéntes véradók között ajándékokat sorsolnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában