PR cikk

2012.04.20. 09:07

A jelnyelv tudás aranyat ér és akár online is elsajátítható

 A hallássérültek kommunikációját, a jelnyelvet sokkal egyszerűbb elsajátítani, mint bármely idegen nyelvet. Nem is gondolunk arra, hogy hallássérült honfitársainknak ez kis hazánk másik „magyar” nyelve.

 A hallássérültek kommunikációját, a jelnyelvet sokkal egyszerűbb elsajátítani, mint bármely idegen nyelvet. Nem is gondolunk arra, hogy hallássérült honfitársainknak ez kis hazánk másik „magyar” nyelve.

A hallássérültek is magyarul társalognak, csupán a verbális kommunikáció helyett nem-verbális, kézzel jelelős kommunikációra támaszkodnak. Sokan vágnak bele jelnyelv tanulásába érdeklődésből kifolyólag, sokan pedig szociális területen dolgoznak, vagy ilyen területen szeretnének majd elhelyezkedni és úgy gondolják – jól gondolják – hogy szükségük lehet rá az életben, mert ez a tudás segíti majd őket az elhelyezkedésben is.

Online távoktatásos módszerrel. A tanfolyamok hétköznaponként 17:00-tól kerülnek megtartásra, gondolva ezzel a napi 8 órát dolgozókra.

Alap és középfok oktatása is elérhető náluk, melyek röviden az alábbiakat tartalmazzák:

ALAPFOK (A1 és A2) elvégzése után: a tanuló megérti és használja a tanult témák szavait, kifejezéseit. Képes mondatokat alkotni és az adott témákban eltársalogni egy másik jelnyelvet ismerő személlyel. Témakörök: fonomimika abc; köszönések; család, kapcsolat, ünnepek; színek; városok; iskola-hivatal; csecsemőgondozás, gyermeknevelés; közlekedés; lakás, öltözködés, tisztálkodás; kötőszavak; stb...

KÖZÉPFOK (B1) elvégzése után: Összefüggő kommunikációra képes a tanult témakörök szavaival, feltalálja magát más nyelvterületeken is. Képes összetett történetek elmesélésére, és fordított esetben megértésére. Témakörök: daktil ABC; szórakozás, kultúra, hobby; érzelmi és szexuális élet; önkormányzat, rendőrség, bíróság; országok; állatok; növények; vallás; politika; ...stb...

Önt is érdekli a jelbeszéd? Szívesen tanulná a jelnyelvet?

Kattintson ide: jelnyelv oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában