Szponzorált tartalom

2020.11.12. 13:07

A játék webáruház a valóra váló játékálmok univerzuma

A játék webáruház virtuális polcain számtalan érdekes, izgalmas, fejlesztő játékvariációt fedezhet fel. A kérdés már csak az, hogy milyen típusú játékszerrel kívánja meglepni a gyermekét? A korának, érdeklődésének megfelelő alternatívák a kikapcsolódás és az öntudatlanul fejlődés nagyszerű eszközei.

Children play with a toy designer on the floor of the children's room. Two kids playing with colorful blocks. Kindergarten educational games.

Forrás: freepik.com

Hogyan kapcsolódik össze a fejlesztés és a játék?

Már kicsi kortól kezdve lényeges, hogy a gyerkőc színekkel, formákkal, hangokkal, illatokkal találkozzon, azaz, hogy a környezete érzékelhetővé, tapasztalhatóvá váljon. Evidens, hogy egy fél éves kisbaba a bábozás párbeszédeiből nyelvileg mit sem ért, viszont a változatos figurák, az eltérő hanglejtések egyaránt informatívak a számára. Az egyes agyterületek, amik az ingerek feldolgozásáért felelősek, aktivizálódnak és egyre barázdáltabbá, azaz összetettebbé válnak.

Később aztán, amikor már a gyermek maga is képes játszani, folytatódik tovább az ismerkedés a nagyvilággal. Vagy legalábbis azzal a kis szeletével, ami a csöppségnek elérhető. A hangokat adó, ízes, illatos játékszerek korszaka ez. Idővel, ahogy a gyermek cseperedik, az elképzelt szituációkhoz párbeszédek, események kapcsolódnak, és ezekkel együtt megindul a lelki folyamatok és a napközben átélt hatások feldolgozása.

A képzelőerő fejlesztése kulcsfontosságú, hiszen felnőttkorban óriási jelentőséggel bír, hogy mi az, ami meg tud jelenni a fantázia vetítővásznán.

A képességek, készségek nemcsak „fejleszthetőek”. Valójában minden pillanatban finomodnak, alakulnak. De egy-egy, a játék webáruház kínálatából kiszemelt speciális termékkel konkrét területek is erősíthetőek. A motorikus mozgások, a szem-kéz koordináció vagy éppen a logikus gondolkodás egyaránt művelhetőek. Az érzékenyítés, azaz a gyermek világképének tágítása is behozható a játszás rugalmas színfalai közé.

Míg a tanulásban benne van a kötelesség, hiszen „gyakorolni kell”, addig a játék a szabadságról, az örömről szól. Ezen érzések hátterében pedig, természetesen a gyerkőc fejlődik, változik és mind ügyesebbé válik.

Melyek a játék webáruház legnépszerűbb termékei?

A kézügyességet támogató szettek (gyurmák, színezők vagy éppen körömkészítő készletek) és a komplex világot (például konyhát) elhozó játékbirodalmak népszerűségén túl, a hagyományos babák, betűnyomdák, kockakirakók is kedveltek. A felsorolásba pedig, épp csak belekezdtünk.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában