Hirdetés

2024.01.18. 10:22

A raktáros munkák jellemzői, érdi lehetőségei

A raktáros munkakör betöltőire meglehetősen gyakran mutatkozik igény országszerte. Ez alól természetesen Érd és környéke sem kivétel, ahol a különböző logisztikai és ipari területeken tevékenykedő vállalatoknál sokszor keresnek rendszerszemlélettel és jó fizikummal rendelkező munkavállalókat raktározási feladatok ellátásához. Mutatjuk, mit érdemes tudnod a pozícióról és annak érdi lehetőségeiről!

PR cikk

Forrás: freepik.com

A raktáros feladatkör 

A raktárosok több fontos feladatot is ellátnak a raktárakban, ám alapvetően a munkakörük prioritását az áruk tárolása, kezelése és mozgatása jelenti. Mindez többek között olyan tevékenységeket foglal magában, mint például a(z):

- Áruk átvétele: A raktárosok tevékeny szerepet vállalnak a beérkező szállítmányok fogadásában, az áruk átvételében és azok raktári rendszerbe történő bevételezésében.

- Kiszállítások előkészítése: Az előzőekben említett folyamatokat ellenkezőjét is a raktárosok végzik, azaz összegyűjtik, csomagolják és előkészítik a szállításokhoz az árukat. 

- Anyagmozgatás: A feladatkör ugyancsak megkerülhetetlen része a raktár területén történő anyagmozgatás, amit rendszerint targoncák, emelők és egyéb anyagmozgató eszközök segítségével végeznek. 

- Készletkezelés: A raktárosok továbbá felelősek a raktárban tárolt készletek ellenőrzéséért és pontos nyilvántartásáért is. Ehhez általában különböző raktárkezelő szoftvereket és adatbázisokat használnak. 

- Raktári rend fenntartása: Mindemellett pedig ügyelniük kell a raktározási szabályok és nem utolsósorban a biztonsági előírások betartására is. 

A raktározási munka tehát sokkal összetettebb, mint azt talán sokak elsőre gondolnák. A feladatkör ráadásul itt még korántsem teljes, hisz ezek mellett a raktárosok felelőssége lehet még a szállítási dokumentációk kezelése, a vállalat egyéb részlegeivel történő együttműködés, sőt, olykor akár a minőség-ellenőrzés is. Mindent egybevetve tehát változatosan alakulhatnak a mindennapok ebben a pozícióban. 

Elhelyezkedési lehetőségek raktárosként Érden

A raktárosi munkakörben való elhelyezkedésre számos lehetőség adódhat Érden és környékén. Erről tanúskodik a város álláspiacára specializálódott ErdAllas.hu kínálata is, ahol rendszeres jelleggel jelennek meg raktáros munkakörökre vonatkozó álláshirdetések: https://erdallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika. Ezen pozíciók a raktározás, logisztika álláskategória alatt keresendők, és nem csak kimondottan „raktáros” címszó alatt fordulhatnak elő, hanem egyéb, például targoncás, áru-összekészítő, árumozgató vagy árupakoló megnevezésekkel is szokták illetni az ilyesfajta lehetőségeket a hirdetők. 

A pozíció kapcsán persze bizonyos feltételekkel is számolni kell. Sok helyen például elvárás a középfokú végzettség, valamint az adminisztratív feladatokból adódóan a felhasználói szintű számítógépes ismeretek. Ami viszont ennél is fontosabb az a targoncás jogosítvány megléte, ami az árumozgatói feladatokból adódóan bír kiemelt jelentőséggel. Emellett pedig az olyan személyes tulajdonságok, mint például a rendszerszemlélet, a jó fizikai erőnlét, a kiváló problémamegoldó- és kommunikációs képesség szintén alapvető feltétele lehet a sikeres helytállásnak. 

Pr-cikk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában