Otthonunk

2020.06.25. 13:43

Professzionális kivitelezés, minőségi otthon

A mai felgyorsult világunkban egyre nagyobb szerepe van az időnek és a minőségnek, nincs ez máshogy a házunk építésekor sem.

A kialakult járványügyi helyzet miatt aki tehette, hetekig, hónapokig nem mozdult ki a négy fal mögül. Most tapasztalhatták meg igazán, hogy mennyire fontos, hogy milyen is az a négy fal, amibe be voltak zárva. Volt idő elgondolkozni azon, hogy mennyire nélkülözhetetlen a kényelmes, minden igényünket kielégítő ház. Volt idő tervezni, minden apró részletet átgondolni, és most van itt az idő belevágni. Hiszen nagyon rövid határidővel is felépíttethetjük álmaink házát. Erre a legjobb megoldást a készház-technológia nyújtja.

A kivitelezéshez azonban mindenképpen olyan céget válasszunk, amelyik rendelkezik megfelelő minősítéssel, illetve kivitelezői gyakorlattal, tapasztalattal, és referenciával. A nyíregyházi, 100%-ban magyar tulajdonú Anico-Készházak Kft. már 18 éve épít nívós, hazai előállítású, megbízható, könnyűszerkezetes házakat.

– A gyors kivitelezés mellett a könnyűszerkezetes házak sokkal környezettudatosabb építmények, ráadásul jóval kedvezőbb a fenntartási, fűtési és hűtési költségük, mint amire egy hagyományosan épülő háznál számítani lehet – részletezi Balogh Béla épületgépész, az Anico-Készházak Kft. tulajdonosa. – Rendkívül jó hőtechnikai tulajdonsággal rendelkeznek. A hőátbocsátási tényezőjük körülbelül fele annyi, mint a hagyományos falaknak, sokkal jobban megtartják a hőt. Maga a kivitelezés is tiszta, áttekinthető, kihagyja a vizes technológiát, minimális vízhasználat van csak, így nincsenek állási, száradási idők. Ráadásul egy könnyűszerkezetes családi háznak, azonos alaprajz esetén, 10%-kal nagyobb lehet a belső tere, mint egy téglaháznak a falvastagság miatt, látványra pedig megkülönböztethetetlen lesz.

Ez a fajta házépítés semmivel nem kerül többe, mint a hagyományos építkezés, de sokkal gyorsabb, hatékonyabb, tisztább a kivitelezési folyamat, és gazdaságosabb a házak fenntartása.

– Könnyűszerkezetes épületeink műszaki tartalmát, valamint szolgáltatásainkat úgy állítottuk össze, hogy az ár és a minőség a legjobb arányt képviselje. Ráadásul mi díjmentesen készítünk irányárajánlatot a kézzel rajzolt, de számolható tervekre, ezzel is segítve a megrendelőket, hogy minél hamarabb tudjanak előre tervezni. Készházaink falszerkezetére éppen ezért 30 év garanciát vállalunk. Országszerte több referenciával, és sok elégedett ügyféllel rendelkezünk, akik folyamatosan küldik a visszajelzéseket számunkra.

A megrendelők tapasztalatai és véleményei teszik igazán hitelessé az Anico Készházak Kft-t.

Fodor Zsolt és Solti Márti már két éve laknak az Anico-Készházak Kft. által épített házban.

– Sokan ajánlották ezt a technológiájú házat, sok jó tapasztalatokat hallottunk: alacsonyabb a költség, mint a téglaháznál (pl. fal ára, házalap ára), környezeti terhelés is alacsonyabb, mint a tégla esetén. Mivel lakva ismertük meg igazán a házunkat, már elmondhatjuk, hogy gyorsan fel lehet fűteni és jól tartja a hőt. Szinte alig kell fűteni, 139 m2-es háznál havi kb. 12.000 Ft gázátalányt fizetünk, és ebben benne van a főzés, és a meleg víz melegítése is. Szép egyenesek a falak, a sarkok valóban derékszöget alkotnak. A szerződés aláírásakor tudtuk pontosan, hogy mennyibe fog kerülni a teljes építkezés. Nem voltak rejtett tételek, plusz óradíjak. A megrendelt szolgáltatásokat nyújtották. Az építkezés ideje alatt jelentkező plusz igényeinket is ki tudták elégíteni (pl. teraszok burkolása, terasz korlát készítése, páraelszívó bekötése...stb.). Az Anico-Készházak Kft-től professzionális szolgáltatást kaptunk a teljes építkezés során, egészen a tervezéstől a kulcsrakész átadásig. Segítőkészek és profik. Mind a saját csapatuk, mind az alvállalkozóik is minőségi munkát végeztek (külön gratuláció a burkoló csapatnak!), jól összehangolva történt az építkezés.

Nagy Gabriella tavaly december óta szereti családjával új otthonukat:

– Évek óta megvettem a Gerendaházak magazint, amiben évről évre egyre több cikk született a készházas technológiáról és annak előnyeiről, így nem is volt kérdés, hogy mi ezt az építkezési módot válasszuk. Viszonylag rövid ideje lakunk bent a házban, valamint egy enyhe tél van mögöttünk, de a ház maximálisan hozza a tőle elvártakat. Amit a legjobban szeretünk, hogy egy olyan házat terveztek nekünk, ami fantasztikus és nagyon jó elosztású. Egy hideg téli időben a déli ablakokon beáramló napfény felmelegíti az egész házat, ha pedig este lehűl a házunk a norvég Jotul kályha befűti az egészet. A beltéri ajtók nagyon jó hangszigetelésűek és csendesen záródnak. (Ami egy kisgyereknél nagyon fontos). A gyorsaság mellett nagy előny az is, hogy kevesebb hulladék termelődik egy építkezés folyamán, és évszaktól függetlenül lehet építkezni. Maximálisan elégedettek voltunk az Anico-s gárdával, ha újra építkeznénk újra ezt a céget választanánk!

Anton Bendarzsevszkij már 3 éve tapasztalja a készházak számos előnyét.

– Egyrészt amolyan öko megfontolásokból választottuk ezt a kivitelezést – skandináv típusú házat akartunk, fából és faburkolattal, és ez állt a legközelebb ehhez az elképzeléshez. Másrészt energiahatékonysági szempontokból, illetve jobban bíztunk ebben a technológiában, mint a téglaház építésében. A baráti társaságunkban a hagyományos házakkal sokaknak volt negatív tapasztalata a munka minősége miatt. Készházban sokkal nehezebb elrontani valamit, mivel előre készülnek a panelek a mi elgondolásaink alapján. Mindent precízen megcsináltak, a bank hitelezés miatt némi csúszással, de így is az első kapavágástól kezdve a beköltözésig 9 hónap telt el. Minden tökéletes, negatív tapasztalatunk a házzal még nem volt. Ahogy megterveztük, úgy lett. Az Anico-Készházak Kft-vel abszolút pozitívak a tapasztalataink. A kommunikáció mindig gyors és zavartalan volt, és azóta is, ha bármilyen gondunk van, mindig gyorsan reagálnak és intézkednek.

Korábbi cikkeink:

Az Anico Kft. nyíregyházi székhelye

4400 Nyíregyháza, Martinovics tér 2

Telefonszám: +36-30/556-7294

Személyes érdeklődés CSAK előre egyeztetett időpontban!

Nyivatartás: hétköznapokon 8:00-16:00

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában