Hirdetés

2023.07.15. 00:00

Indul a nagy ingyenes LED-csereprogram a nyíregyháziaknak!

Óriási zöld lépés, minden városlakóval: a nyíregyháziak ingyen juthatnak hozzá fényforrásokhoz a LED-csereprogrammal! – ezekkel a szavakkal jelentette be dr. Kovács Ferenc polgármester hivatalos Facebook-oldalán a minden háztartást érintő hírt.

PR cikk

Képünkön a sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mellett a szervező energiakereskedő cég, a CYEB Kiemelt Ügyfélkapcsolatok igazgatója, Meixner István

Hozzátette: az energiamegtakarítást célzó folyamat egyszerű, térítésmentes regisztrációjának határideje augusztus 15. a ledcsere.hu weboldalon keresztül, éljünk mindannyian a lehetőséggel!

Minden nyíregyházi ingyen LED fényforráshoz juthat, mellyel csökkent a villanyszámlán, valamint jelentősen kevesebb hulladékot termel. Ez az Energia Hivatal által elfogadott ingyenes lakossági LED-csereprogram Nyíregyháza önkormányzata és a CYEB jóvoltából, melyről múlt szerdán tartottak sajtótájékoztatót a Városházán.  A kormány 2020-ban szavazta meg az EKR-törvényt, mely azt tartalmazza, hogy minden energiakereskedő cég – mint a CYEB – kötelezett arra, hogy energiahatékonysági megmozdulást kezdeményezzen. A program teljes mértékben a lakosságot támogatja, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje augusztus 15.

Ingyen LED izzóhoz jutnak hozzá azok a nyíregyházi lakosok, akik regisztrálnak a CYEB LED-csereprogramjára.

Jelentősen csökkenti a villanyszámlát

Az adatok kitöltése után a rendszer az éves áramfogyasztás, az izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy egy adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Ezek maximális száma háztartásonként 65 db, de minden regisztrált nyíregyházi lakos kaphat. Ezen fényforrások használata jelentősen csökkenti a villanyszámlát.
A villanyszámla mértéke szerint

– Minden kedves regisztráló a villanyszámlája mértéke szerint ingyen kap LED izzókat. Ezek bolti értéke kb. 2000 forint. Azon kívül, hogy ez ingyenes, a háztartásában is nagy megtakarítást ér el: ezek 90 százalékkal kevesebbet fogyasztanak, mint az eddigi világítóeszközök, 90 százalékos megtakarítást érhetünk el a villanyszámlában – fogalmazott Meixner István, a CYEB Kiemelt Ügyfélkapcsolatok igazgatója.

10 éves élettartam, kevesebb hulladék

A kedvező villanyszámla mellett a LED-ek nagy előnye, hogy akár 10 éves élettartamuknak köszönhetően használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel. – Nyíregyháza esetében úgy vélem, hogy a regisztrálók sokan lehetnek. Több száz tonnától menthetjük meg a várost káros anyag tekintetében. Remélem, hogy Nyíregyháza eléri a Zöld Bajnok címet, amikor is a lakosság jelentős része regisztrál. Ezáltal minden városlakó, minden átvett izzója után 5 forintot ad általunk egy oktatási intézménynek, melyet kijelöl a város – tette hozzá Meixner István.

Az önkormányzat segíti a küldetést

Az önkormányzat jelentős részt vállal a CYEB küldetésében. Vállalta a program meghirdetését, valamint az izzók csomagolását, rendszerezését, átadását. A sajtótájékoztatón a polgármester kiemelte: a városvezetés számára nagyon fontos, hogy segítsék a nyíregyháziakat a kedvezőtlen energiahelyzetben, emellett törekednek a zöld megoldások bevezetésére, támogatására.

Egy újabb zöld megoldás a városban

– Sokan nem tudják – még a zöldek sem –, hogy a legnagyobb energiamegtakarítást az önkormányzati intézmények energetikai felújítása hozta, mely fűtésre és világításra vonatkozott. Ezt, amikor már lehetett, bővítettük a napelemekkel. A közlekedés a másik kérdés. Amikor a gázüzemű buszok üzembe álltak, a városi flotta fele kicserélődött, a másik fele modernebb lett. Engem is meglepett, hogy mekkora mértékű a levegőszennyezés csökkenése – mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.
A programhoz való csatlakozás teljes mértékben ingyenes és egyszerű. A ledcsere.hu oldalon a jelentkezés gombra kattintva néhány perc alatt regisztrálhat bárki, akinek a nevén van villanyszámla. A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot. Fontos, hogy átvételi helyként Nyíregyháza legyen bejelölve! A jelentkezési határidő 2023. augusztus 15.

Így lehet jelentkezni a programra

1. Látogassanak el a  ledcsere.hu  oldalra és a „Jelentkezés” fülre kattintva regisztráljanak (bárki regisztrálhat, akinek a nevén van villanyszámla).
2. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.
3. A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik.
4. Az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők.
5. A regisztráció akkor válik véglegessé, ha a visszaigazoló e-mailben található linkkel a regisztrációs szándékot megerősítjük.

Pr-cikk

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában