PR CIKK

2023.07.11. 10:05

Logisztikai munkalehetőségek Tatabányán és környékén

A logisztika berkein belül számos elhelyezkedési lehetőség adódhat a tatabányai álláskeresők előtt. Az ilyen típusú pozíciók visszatérő szereplői a TatabanyaAllas.hu kínálatának is, amely portál segítségével a fizikai és a szellemi munkák iránt érdeklődők is megtalálhatják a számukra ideális munkakört a logisztika területén. A következőkben a gyakran felbukkanó lehetőségekre hozunk néhány példát!

Forrás: TatabanyaAllas.hu

Raktáros

Egy raktárban többek között raktárvezetőként, raktári adminisztrátorként, raktári segédmunkásként, vagy csak egyszerűen raktárosként is el lehet helyezkedni. A TatabanyaAllas.hu esetében utóbbi pozíció megjelenésére volt a legtöbb példa. Ebben a munkakörben az alapvető feladatokat az áruk fogadása és átvétele, az árumozgatás és árupakolás, az áruk értékesítéshez történő előkészítése, a raktári rend fenntartása, valamint a leltározásban való aktív részvétel jelenti. 

A munkakör betöltéséhez általában középfokú végzettségre van szükség, bár sok esetben akár a csupán alapfokú képesítéssel rendelkezők is eséllyel pályázhatnak. A követelmények gyakori eleme továbbá a targoncás jogosítvány, aminek meglétét számos munkáltató alapvető feltételként fogalmazza meg a pozíció kapcsán. Az elvárások gyakori eleme ezenkívül a felhasználói szintű számítógépes ismeretek, a jó állóképesség, a megbízhatóság, az önállóság és a gyakran váltott műszakokból adódóan a rugalmasság is. Raktáros, logisztikai állásokat itt találhat Tatabányán.

Vámügyintéző

Vámügyintézői pozícióra vonatkozó álláslehetőség ugyancsak előfordult már a TatabanyaAllas.hu kínálatában. A munkakör betöltőinek feladata az export és import áruk, illetve szállítmányok vámkezelése. Ez egy összetett folyamat, ami egyebek mellett olyan tevékenységeket foglal magában, mint például a vámügyintézéssel kapcsolatos dokumentáció, a fizetendő vám mértékének kiszámítása, a fuvarozókkal és a hatóságokkal történő kapcsolattartás, a különböző nyilvántartások vezetése, valamint egyéb adminisztratív teendők. 

A munkakör esélyes megpályázásához általában vámügyintézői képesítésre, illetve a vámjogszabályok naprakész ismeretére van szükség. Fontos továbbá az MS Office programok haladó szintű ismerete, illetve a magabiztos idegennyelv-tudás is. Mindemellett pedig a személyes tulajdonságokat tekintve a kiváló szervezőképesség, a hatékony kommunikáció és a nagyfokú önállóság számít elengedhetetlen kvalitásnak. 

Fuvarszervező

Végezetül pedig a fuvarszervezői pozícióról sem feledkezhetünk meg, amellyel ugyancsak gyakran lehet találkozni Tatabányán. A munkakörrel többek között olyan feladatok járnak, mint például a szállítmányozási folyamatok leszervezése, a szállításhoz kapcsolódó fuvarokmányok és dokumentációk elkészítése, a napi fuvarfeladatok kiosztása és koordinálása, a partnerekkel és alvállalkozókkal való kapcsolattartás, illetve a gépkocsivezetők irányítása. 

A pozíció betöltéséhez általában legalább középfokú végzettségre, illetve sok esetben kommunikációképes nyelvtudásra van szükség. Fontos elvárás továbbá a logisztikában való jártasság és a magabiztos számítógépes ismeretek is (főként MS Excel és Word). A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a kiváló szervezőképesség, a jó kommunikációs készség, a precizitás és a problémamegoldó képesség bír a legnagyobb jelentőséggel. 

(PR CIKK)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában