PR CIKK

2023.12.19. 08:19

Fuvarszervezői pozíciók Gödöllőn és környékén

A logisztika egy rendkívül változatos és sokrétű iparág, amiben megannyi lehetőség adódhat az elhelyezkedésre. Ezek közé tartozik a fuvarszervezői pozíció is, amely munkakör betöltői megkerülhetetlen szereplői a logisztikai folyamatoknak. Ezen szerepkör vállalására pedig természetesen Gödöllőn és környékén is adódhat esély!

Forrás: freepik.com

A fuvarszervezői feladatkör

A fuvarszervezők felelősek a szállítmányozási folyamatok összehangolásáért, továbbá azok hatékony menedzseléséért. Munkájuk során megtervezik a szállítmányok optimális útvonalait és ütemezik a szállításokat az ügyfelekkel vagy partnerekkel történő előzetes megegyezés alapján. A tervezéskor jellemzően az üzemanyagköltségek minimalizálására és az időhatékonyság növelésére törekednek, s ennek megfelelően állítják össze a napi útvonalterveket. 

A feladatkörük különböző dokumentációs és adminisztrációs tevékenységekkel is együtt jár. Ez magában foglalja többek között a fuvarlevelek és szállítólevelek kiállítását, a szállítási időpontok nyilvántartását, a riportok és eseménynaplók vezetését, továbbá a számlák és pénzügyi dokumentációk kezelését is. Emellett kommunikációs feladatokat is végeznek: kapcsolatot tartanak a sofőrökkel, ügyfelekkel és partnerekkel egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy a szállítások során felmerülő váratlan problémák és nehézségek megoldása, ugyancsak a fuvarszervezők feladata. 

Fuvarszervezői lehetőségek Gödöllőn és környékén

Fuvarszervezői álláslehetőségekre Gödöllő és környékén is akad példa. Egyebek mellett a GodolloAllas.hu kínálatában már többször is volt precedens ezen munkakör megjelenésére a szállítás, fuvarozás álláskategória alatt. Nemrégiben például egy magyar tulajdonú szállítmányozási vállalkozás hirdette ezt a lehetőséget, ahol a munkakör betöltőjére nem csak magyar, hanem nemzetközi fuvarok megszervezésével kapcsolatos teendők is vártak. 

A fuvarszervezői állások mellett pedig logisztikai ügyintézői pozíciók is képezték már részét a GodolloAllas.hu kínálatának, amelyek esetében ugyancsak gyakoriak a fuvarszervezéshez kötődő feladatok. Érdemes lehet tehát rendszeres jelleggel nyomon követnie a portál kínálatát azoknak, akik ilyen jellegű munkakörben képzelik el a karrierjüket. 

A fuvarszervezői állásokhoz kapcsolódó elvárások

A fuvarszervezői munkákhoz általában releváns logisztikai végzettségre és átfogó szállítmányozási ismeretekre van szükség. Fontos továbbá a tárgyalóképes idegennyelv-tudás is, hisz ezen cégek rendszerint a nemzetközi piacokon is tevékenykednek. Mindemellett pedig a számítógépes ismeretekre vonatkozó követelmények ugyancsak rendszerint helyet kapnak az elvárások listájában, beleértve például a logisztikai szoftvereket, a tipikus irodai alkalmazásokat (MS Office), valamint olykor akár az adatbáziskezelést is. 

Persze az eredményes helytálláshoz bizonyos személyes tulajdonságok is elengedhetetlenek. Ilyen például a kiváló szervezőképesség, amire a pozíció jellegéből adódóan van szükség, vagy a kiemelkedő kommunikációs készség, amit a kapcsolattartói teendők indokolnak. Nem beszélve a rendszerszemléletről és az időmenedzsmentről, amely kvalitások pedig a folyamatok átlátása és a hatékony időgazdálkodás szempontjából nélkülözhetetlenek.

(PR CIKK)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában