Hirdetés

2024.05.16. 08:00

X. Országos Komplex Természettudományi Verseny a nyírbátori refiben

Bízd az ÚRra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. (Példabeszédek, 16,3)

PR cikk

Ebben a tanévben jubilálunk, 40 éves az iskolánk és 10. alkalommal hirdettük meg az Országos Komplex Természettudományi Versenyt. Idén közel 50 csapat nevezett és vett részt az írásbeli fordulókon az ország különböző pontjairól. A döntőn 25 csapat mérte össze tudását.

Iskolánk kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, az önálló ismeretszerzésre, a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló tevékenységekre. Hosszú évtizede szervezi meg a környék legnagyobb tanulmányi versenysorozatát, a Báthory-napokat, így született meg a gondolat egy komplex természettudományi országos verseny meghirdetésére is. A tudományok egymást erősítik, ezzel a versenyünkkel szerettük volna a gyermekek figyelmét még jobban felhívni és megtanítani őket arra, hogy nem külön-külön kell megismerni, elsajátítani a természetismereti tantárgyakat, hanem komplexen tudják alkalmazni azokat.

A feladatok elsősorban a tananyag gyakorlati alkalmazására, napjaink aktuális környezetvédelmi problémáira épülnek. A gyermekek még több élményt szerezhetnek, játszva tanulhatnak a tanítási órákon, azokon kívüli foglalkozásokon és a versenyek felkészülése során.

A három írásbeli forduló után az országos döntőt minden alkalommal iskolánkban szervezzük meg. Különös figyelmet fordítunk a környezetvédelemre, a természet, a víz, a levegő megóvására, az energiatakarékosságra, az egészséges életmódra nevelésre. A gyermekek képességeit, természettudományos ismereteit, a digitális kompetenciákat még jobban szeretnénk fejleszteni, s a szakmai tudás mellett, a személyiségjegyeket, a csapatmunkát, a reális énképet is erősíteni. A diákok a több hónapos felkészülés alatt megtanulnak csapatban dolgozni, kutató munkát végezni és a döntő idejére már egy remek közösségé alakulnak. Szívesen járnak vissza hozzánk a versenyzők és felkészítő pedagógusaik.

Minden alkalommal hálájukat, elismerésüket fejezik ki a nagyszabású, színvonalas eseményünkhöz. Köszönet a kollégáimnak a céltudatos, lelkiismeretes, felkészült, alázatos munkájukért, közösségünk minden tagjának összefogásáért. Az idei év dobogósai többek között: Csopak, Mezőcsát, Debrecen, Hajdúböszörmény és saját intézményünk csapatai.

Minden tanév végén változatos táborokat hirdetünk meg diákjainknak. Ilyen a Komplex tábor is, melyet több éve szervezünk 50-60 gyermeknek. Az eseményen 5 napon keresztül külső, belső helyszíneken kísérletek, játékok, érdekes előadások, kirándulások várják az érdeklődőket.

Reméljük, hogy ezzel az országos eseményünkkel minél több diákkal sikerül megkedveltetnünk a „reál” tárgyakat, hogy ebben az irányban kezdje meg tanulmányait, hogy közülük kerüljenek ki a jövő mérnökei, orvosai hazánkban és szűkebb környezetünkben, Nyírbátorban. Bízom abban, hogy mindannyian maradandó, szép élményekkel térnek minden alkalommal haza, s viszik jó hírnevét iskolánknak, a Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvodának és városunknak.

Sivadóné Cselenyák Dóra, főigazgató

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában