Helyi közélet

2008.12.04. 16:08

A költségvetést elfogadják, az adótörvényt nem

<p>Nyíregyháza - Az SZDSZ megszavazta a költségvetés fő számait és magát a költségvetést is meg fogja, mert úgy gondoljuk, hogy az ország érdekeit ez szolgálja – jelentette ki nyíregyházi sajtótájékoztatóján Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője.</p>

Az SZDSZ megszavazta a költségvetés fő számait és magát a költségvetést is meg fogja, mert úgy gondoljuk, hogy az ország érdekeit ez szolgálja – jelentette ki nyíregyházi sajtótájékoztatóján Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője. – Ez nem jelenti azt, hogy ez egy jó költségvetés, de kezelhetetlen helyzethez vezetett volna, ha az országnak nincs elfogadott pénzügyi tervezete – ezért fogadjuk el, nem pedig azért, hogy a kormányt megmentsük.

Az adótörvényekre viszont nemet mondott a liberális frakció, mert úgy vélik, a marginális kérdésekben javasolt változtatások semmire sem jók: az egész adórendszer átalakításra szorul. A frakció még ebben az ülésszakban adómódosító csomagot nyújt be, mely nem veszélyezteti a költségvetés stabilitását, ám lehetővé teszi a vállalkozások és magánszemélyek adóterheinek csökkentését. A csomag részeként a vállalkozások különadójának megszüntetését javasolják, 18 százalékos társasági adókulcs bezetésével.

Ezzel párhuzamosan az osztalékadó mértékét 18 százalékosra szeretnék mérsékelni, javasolják az indokolatlan kedvezmények és mentességek radikális leszűkítését, az egységes, 18 százalékos adókulcs bevezetését és a felesleges adóbürokrácia megszüntetését.

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában