Nagyvilág

2016.01.14. 10:19

Állatvédők próbálják megfúrni a mezőgecsei böllérversenyt

Mezőgecse – A beregvidéki községben az ukrán állatvédő és vegetáriánus szervezetek tiltakozása ellenére is megrendezik a X. i Nemzetközi Böllérversenyt.

Mezőgecse – A beregvidéki községben az ukrán állatvédő és vegetáriánus szervezetek tiltakozása ellenére is megrendezik a X. i Nemzetközi Böllérversenyt.

Mester András gecsei polgármester úgy tájékoztatott, hogy egy interneten közzétett petícióból értesült az állatvédők nézeteiről, személyes megkeresés nem történt az ügyben. A rendezvény házigazdája a közösségi oldalán közölte, hogy a szervezők rendelkeznek az összes engedéllyel és tanúsítvánnyal.

A levágásra kiszemelt sertések mindegyikének van állategészségügyi bizonyítványa, illetve törzskönyve. Maga a disznóvágás az uniós szabályoknak megfelelően történik. A feldolgozásra kerülő húsok pedig az állategészségügyi szolgálat laborjában kerülnek bevizsgálásra. Az állatok felbontása és feldolgozása csak a szigorú feltételek betartása mellett engedélyezett. A keletkezett veszélyes hulladékot zsákokban kell például összegyűjteni amelyeket arra kijelölt konténerbe kell elhelyezni.

A január 30-ára kiírt X. Mezőgecsei Nemzetközi Böllérversenyre huszadikáig lehet jelentkezni a csapatoknak. A turisták tömegeit vonzó rendezvény során szigorú zsűri pontozza majd az elkészített disznótoros fogásokat, illetve megválasztja a Böllér Királyt. Erre a címre csakis azok a csapatok pályázhatnak, amelyek minden kategóriában adtak le mintát az ítészek részére.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!