Rakamaz hírei

2011.02.07. 08:54

Kiszúrták a rakamazi védőt

<p>Anno a régi szép időkben a tehetősebb klubok minden hájjal megkent, folyamatosan a falusi pályákat járó „szakikat” alkalmaztak, akik biztos szemmel szúrták ki a feltörekvő tehetségeket.</p>

Manapság kevesen indulnak felfedező útra, no és az is igaz, a remélt karrier érdekében áldozatokra képes titánok is eltűntek, helysebben a létszámuk drasztikusa lecsökkent. Abba most ne menjünk bele, mi ennek a magyarázata...

Éppen ezért az alábbi eset olyan ritka, mint a fehér holló. A magyar futballban szinte meseszerű. A megyei első osztályú rakamazi együttes futballistájára ugyanis felfigyelt egy magasabb nívón jegyzett klub. Suskó Ádám egy hirtelen fordulattal Debrecenben találhatja magát – egészen pontosan az élvonalbeli Loki fiókcsapatának számító, az NB III. Tisza-csoportban szereplő, jobbára fiatalokat foglalkoztató Létavértes szerelésésben folytathatja pályafutását. Mert nagy valószínűséggel így történik, a rakamaziak természetesen nem kívánnak keresztbe tenni a labdarúgónak, más kérdés, távozásával érzékeny veszteség éri őket. Annál is inkább, mivel a tizenkilenc esztendős védő mellett, mint arról már korábban beszámoltunk további játékosok váltak ki a keretből. Hensperger Attila abbahagyta, míg Bodnár Csaba iskolai elfoglaltság miatt nem állhat tavasszal Veigli Géza edző rendelkezésére. Ugyanakkor a kilencedik helyen posztoló egylet két fiatal megszerzésével próbálta erősíteni keretét: a kapus, Gergely Bálint, illetve a hátvédként bevethető Deák Gergő egyaránt a Nyírsuli U19-es legénységétől érkezett.

Mindeközben a Rakamaz is előkészületi mérkőzésekkel hangol a bajnoki folytatásra. Az enbé-hármas Kótaj elleni 4–1-es győzelmet az „osztálytárs” Nyírtelekkel szembeni gólzáporos, 5–4-es siker követte, míg vasárnap a szomszédvár Tokajt 4–2-re verte.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!