A rövidebb úton ment, beszakadt a jég alatta

Fontos ismerni a jég vastagságát
Fontos ismerni a jég vastagságát - © Fotó: M. Magyar László
Rakamaz – Legyen bármilyen évszak, a Rakamazon élő Batta Béla amikor csak teheti, megy horgászni. Természetesen télen sem tud otthon maradni, nagyon szereti a lékhorgászatot…


Bízott abban, hogy tovább tart a fagy és hízni fog a Nagy-Morotva jege is, csakhogy a szerdai enyhülés visszariasztotta a horgászattól. Jobb is óvatosnak lennie, mert pár éve beszakadt alatta a morotva jege. Szerencsére mindez még a part közelében történt, nem forgott veszélyben az élete. – December volt és nagyon hideg napok voltak akkoriban. Szinte minden nap lementem a morotvára, hogy lékből horgásszam – elevenítette fel az eseményeket lapunk kérésére Batta Béla.

– Előző nap is horgásztam, csakhogy másnap egy rövidebb útvonalon mentem a lékhez. A part közelében a nádnál recsegett-ropogott a jég, de nem gondoltam semmi rosszra. Pár lépés után beszakadt alattam a jég, de csak derékig ért a víz. Hazamentem, átöltöztem, s mentem vissza horgászni.

MML


Rakamaz, Nyíregyháza - A tapasztalat és a szabályok ismerete az instabil jégen akár életet is menthet. Soha nem feledi azt a napot a Rakamazon élő Batta Béla. Ötödik osztályos lehetett, akkor még Nyírteleken lakott a szüleivel. Az osztálytársaival szinte minden nap csúszkáltak télen a vasút melle...Rakamaz.
SZON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés