Nyíregyháza hírei

2013.06.04. 19:59

Nemzeti összetartozás napja: Trianon keresztre feszítette hazánkat

Nyíregyháza - Minden magyar felelős minden magyarért, bárhol is éljen a világon!

Nyíregyháza - Minden magyar felelős minden magyarért, bárhol is éljen a világon!

 Kedden a megyeházán tartott ünnepi megemlékezést a nemzeti összetartozás napja alkalmából a megyei és a városi önkormányzat, valamint a kormányhivatal. Az ünnepi beszédek és műsorok után a rendezvény koszorúzással ért véget.

A megyeházán rendezett Trianon Emléknapon dr. Vinnai Győző kormánymegbízott ünnepi beszédében rámutatott: máig felfoghatatlannak tűnik a trianoni döntés, a Magyarországot „keresztre feszítő” nagyhatalmak igazságtalan, felelőtlen, érzéketlen és embertelen diktátuma, a magyarok szívében több mint 90 év után is ott a fájdalom.

– Trianon megtörtént, a határokat átrajzolták, az országot feldarabolták. Elválasztottak minket egymástól, de szétszakítani nem tudtak! Mindent meg kell tennünk, hogy továbbra is egyben tartsuk és erősítsük a nemzetünket.

Mindenki mindenkiért

A nemzeti összetartozás napja alkalmat ad annak az egységnek a kifejezésére, hogy minden magyar felelős minden magyarért, bárhol is éljen a világon! – mondta.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kifejtette: a magyarságot megpróbálta szétzúzni, megtörni a szégyenteljes diktátum, de nem sikerült. A gyökereink, hagyományaink, ünnepeink és nyelvünk erős tartógerendái a nemzeti összetartozás hatalmas katedrálisának, amely soha nem fog összeomlani, ha nem hagyjuk gyengülni!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!