Nyíregyháza hírei

2013.10.18. 18:56

Nekrológ a címlapon

Nyíregyháza - Az író halálhírét a Szabolcsi Hírlap munkatársa közölte az édesanyával, aki megmutatta a fia egyik utolsó levelét, melyben ez állt: „Nyíregyházára vágyom. Ott szeretném öreg napjaim eltölteni az erdő egyik villájában.”

Nyíregyháza - Az író halálhírét a Szabolcsi Hírlap munkatársa közölte az édesanyával, aki megmutatta a fia egyik utolsó levelét, melyben ez állt: „Nyíregyházára vágyom. Ott szeretném öreg napjaim eltölteni az erdő egyik villájában.” Az újság címlapon hozott nekrológjában így búcsúztatták: „... meghalt ennek a földnek fénylő szelleme, koronát viselő fejedelme, meghalt az utolsó magyar romantikus, az első mély szimbolikájú misztikusa a magyar szépprózának, meghalt Krúdy Gyula. A vörös postakocsi a májusi gyász feketéjébe borult, fekete tógás halál ült bakjára és viszi a szabolcsi Szindbádot abba a világba, ahol Bessenyei szelleme éli testőrségét, ahol Benczúr ecsetje varázsol rózsákat a kárpitra, viszi a halhatatlanság ragyogó tündérkertjébe.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!