Elkezdődött a látogatócentrum építése a Nyíregyházi Állatparkban

Nyíregyháza – Elkezdődött a hópárduckifutót és az új főbejáratot is magában foglaló látogatócentrum kiépítése a Nyíregyházi Állatparkban.

A nettó 372 millió forint értékű, csaknem teljesen vissza nem térítendő támogatást élvező program keretében új főbejáratot kap a park. Modern pultokat, pénztárakat, kerékpártárolókat helyeznek ki a bejárathoz, kialakítják a beléptető vonalakat, fejlesztik az informatikai rendszert, dolgozói parkolókat és új igazgatási, adminisztrációs és gépészeti helyiségeket alakítanak ki – közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság az MTI-vel.

A teljesen akadálymentesített főbejáratnál házi múzeum és állatbemutató is várja majd a közönséget. A látogatócentrum-program egy fóka-látványmedencével és egy hópárduckifutóval bővül, utóbbinak elsősorban az a célja, hogy imitálja a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának természetes környezetét.

A kivitelezés várhatóan 2018 tavaszára fejeződik be, a munkálatok ideje alatt a park zavartalanul látogatható.
A Nyíregyházi Állatparkban nem ez az egyetlen fejlesztés, a múlt héten kezdődött el a Pangea Ökocentrum és Szálloda építése. Az állatpark mellett háromszintes, 38 szobás hotelt, valamint oktató- és konferenciaközpontot hoznak létre 2018 júniusáig 1,643 milliárd forintból.

Mindkét beruházás része annak a 6,7 milliárd forint összértékű programnak, amelynek keretében többek között kiépítenek egy négy kilométer hosszú ökológiai tanösvényt, továbbá előkészítés alatt van az India-ház és egy Európában egyedülálló, 3 milliárd forintból megépülő, a jégkorszakot bemutató látványosság. Utóbbi két beruházás 2018-ban, illetve 2019 végére készülhet el.

– MTI –Sóstó.
SZON.HU


hirdetés