Sport - Foci

2008.10.11. 15:49

Rio Ferdinand azt szeretné, hogy az angol szurkolók ne ellenségeskedjenek

<p>Az angol válogatott védője, Rio Ferdinand azt szeretné, hogy a szigetországi szurkolók teremtsenek pozitív atmoszférát a csapat Kazahsztán elleni, szombati világbajnoki selejtezőjén, a felújított Wembley stadionban.</p>

A nemrégiben átadott Wembley meglepő módon nem tartozik az angol válogatott kedvenc helyei közé, mivel a hazai drukkerek általában a saját játékosokat szidalmazzák, nem pedig az ellenfelet.

A "háromoroszlánosok" szövetségi kapitánya, Fabio Capello pénteken türelemre intette az angol fanatikusokat, és most Rio Ferdinand is kiállt mestere mellett, miután arra kérte a szurkolókat, hogy ne szidják, hanem bíztassák az övéiket a kazahok elleni meccsen.

"Az emberek néha megfeledkeznek arról, hogy a futball egy szórakoztató műfaj" - mondta a csapatkapitányi karszalagot kiérdemlő Ferdinand a The Sun című brit bulvárlapnak. "Azzal segíthetnének nekünk, ha torkuk szakadtából bíztatnának minket" - magyarázta a Manchester United klasszisa.

"Amikor idegenben játszunk, azt látom, hogy a helyi szurkolók nagyon odaadóak, és én még ekkor is csak arra tudok gondolni, hogy ha bekapnánk egy gólt, akkor otthon biztos kifütyülnének minket" - osztotta meg problémáját Ferdinand.

"Azt szeretném, ha a Wembley-ben is hasonló, kellemes atmoszféra fogadna bennünket" - jelentette ki a hátvéd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!