Sport - Salakmotor

2018.07.20. 16:55

Vaspapucsosok nemzetközi mezőnye a nagyhalászi oválon

Nagyhalász - A tavaly csapatbajnoki címet szerzett motorosok is indulnak szombaton.

Nagyhalász - A tavaly csapatbajnoki címet szerzett motorosok is indulnak szombaton.

A pálya eddig is rendben volt, és a nevezések is megérkeztek. Így már ismert, hogy szombaton délután kik pattannak majd motorra a Nagyhalász Speedway Ring újabb nagy és rangos nemzetközi megmérettetésén. Miként arról már beszámoltunk, a FIM Europe MACEC Kupa sorozat a nagyhalászi pályán rajtol, a versenyen lengyel, ukrán, cseh, szlovák, román, bolgár és magyar klubok versenyzői indulnak.

Sokan ismerik a halászi ovált

A közép-európai szövetség tagjait képviselő klubok versenyzői között légiósok is lehetnek. Így fordulhat elő, hogy amíg Stanislav Melnychuk az ukrán szövetséget fogja képviselni, honfitársa Andrej Kobrin a szlovák szövetség képviseletében indul. Őket, illetve a szintén ukrán Viktor Trofimovot (ő most a lengyel szövetséget képviseli), valamint a bolgár Milen Manevet jól ismerheti a nagyhalászi közönség. A kvartett tavaly a hazai csapatbajnokság nyitányán az élen zárt a rendező Nagyhalász Speedway Ring színeiben. A halásziak végül meg is szerezték a csapatbajnoki aranyat, amibe a bolgárt váltó, és két fordulóban is veretlen maradó lengyel Jakub Jamrog is nagy szerepet vállalt. Ő nem lesz itt, a többiek viszont igen és jól ismerik a halászi ovált.

A magyar szövetséget főversenyzőként hárman képviselik, mégpedig Fazekas Dennis, Kovács Roland és Bárány Márk. Számukra sem ismeretlen a remek pálya miként a két tartaléknak, Benkő Rolandnak és Karcagi Lászlónak.

Ismét lesz délelőtti edzés

A verseny szombaton 15.45-kor kezdődik, ám délelőtt 11 órától kötelező edzésen lehet megnézni a motorosokat.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!