Sport

2008.03.13. 11:48

Hamilton győzni akar az idénynyitón

<p>Lewis Hamilton mindenképpen győzni szeretne a hétvégi Ausztrál Nagydíjon. A McLaren-Mercedes brit pilótája jó előjelekkel várhatja a vasárnapi idénynyitó futamot, hiszen megnyerte azt a kajak versenyt, amelyen a helyi sportcsillagok mellett csapattársa, Heikki Kovalainen is elindult.</p>

Tavaly - élete első Forma-1-es versenyén - a harmadik helyen végzett a 23 éves klasszis, ám idén úgy tervezi, a dobogó csúcsára áll Melbourne-ben. "Nagyon keményen dolgoztunk egész télen, aminek meg is lett az eredménye, bár néhány változtatást még végre kell hajtani az autón" - mondta Hamilton.

"Szerintem idén több esélyünk van az első hely megszerzésére, mint tavaly volt, úgyhogy már alig várom a vasárnapot" - tette hozzá a brit versenyző.

2007-ben a Ferrari finn pilótája, Kimi Raikönnen nyerte meg az idénynyitót, ám Hamilton reményei szerint, 2008-ban már ő állhat a dobogó tetején Ausztráliában.

Korábbi híreink a száguldó cirkuszról:
· Kipörgésgátló nélkül a Forma–1
· Ron Dennis visszavonul?
· Schumacher ismét tesztpilóta a Ferrarinál
· Hamiltont rasszista támadás érte
· Mi változott a Forma-1-ben?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!