Sport

2010.07.16. 23:40

A második helyen Talmácsi az első nap után

<p>Németországban folytatódik a hajsza a világbajnoki pontok után, a szezon nyolcadik nagydíját rendezik ezen a hétvégén. A megszokott forróság most is érezhető a Kelet-Németországban található Sachsenringen.</p>

Talmácsi Gábor a csütörtöki történések miatt mondhatni nem a legnyugodtabb körülmények között készült a pénteki szabadedzésre. A Fimmco Speed Up csapatvezetői és a mérnökök arra kérték a magyar versenyzőt, hogy a hétvégére zárja ki a külvilágot a lehető legjobb szereplés érdekében. Talma meg is fogadta a tanácsot, és az edzés első felében az első három között motorozott. Fél óra elteltével Talmácsi második volt, hátránya négy ezred volt az éllovas Simontól.

Tíz perccel a gyakorlás vége előtt Gábor átvette a vezetést. Simone Corsi az utolsó percekben rátapadt a gyors köröket futó Talmácsira és a szélárnyékot kihasználva futott végül jobb eredményt az olasz versenyző, Talma pedig a második helyen zárt. Az edzésen a magyar motoros végig remek teljesítmény nyújtott, egyszer sem került ki a legjobb öt közül. A Fimmco Speed Up másik versenyzője Andrea Iannone a tízedik helyen fejezte be a szabadedzést.

- Az aragóni tesztelésnek meg lett az eredménye, sokkal jobb az érzetem a motorral. Könnyebben fordul a gép, kezelhetőbb a féktávokon is. Sok munka vár ránk ezen a hétvégén, szeretnénk végig a legjobbak között maradni. Az alapbeállítások megvannak, finomításokon kell dolgoznunk, hogy a versenyen is csatázni tudjak. - nyilatkozta Talma.

Német Nagydíj, Sachsenring, első szabadedzés

1. Simone Corsi            1 26.306
2. TALMÁCSI GÁBOR     1 26.524
3. Alex BALDOLINI          1 26.612
4. Julian SIMON             1 26.758
5. Toni ELIAS                1 26.826
10. Andrea IANNONE      1 26.918

- JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!