Sport

2011.04.18. 20:36

Az olaszok is legyőzték Hollandiát a Divízió I. jégkorong világbajnokságon

<p>A budapesti A csoport második napján találkozott az első mérkőzését a spanyolok ellen 2:0-ra megnyert Olaszország és a magyaroktól 7:3-as vereséget szenvedett Hollandia.</p>

Az olaszok már 21. másodpercben vezetést szereztek - Ansoldi talált be, a negyedik percben már 2:0 volt az állás - emberhátrányos helyzetben ezúttal Scandella lőtte a gólt.

Úgy tűnhetett, gólszüret lesz, ám nem ez történt. A hollandok még az első negyedben szépítettek - az emberelőnyt ezúttal sikerült kihasználniuk: Demelinne volt eredményes.

A holland játékos a második negyedben megmutatta, egyenlő létszám mellett is képes gólt szerezni: a 25. percben egyenlítettek a hollandok. Nem sokáig örülhettek azonban: egy újabb kiállítás egy újabb olasz gólt hozott, amit most Iannone szerzett.

Kiállítások később is voltak, de újabb gól - se emberelőnyös helyzetből, se létszámegyenlőség idején - nem született, 3:2 maradt a végeredmény.

Két mérkőzés után így az olaszok veretlenek, a hollandok nyeretlenek. Kedden az olaszok Korea, a hollandok Spanyolország ellen lépnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!