Sport

2011.04.23. 16:45

Bor Barna arany, Joó Abigél bronzéremért mérkőzik a cselgáncs Európa-bajnokságon

<p>Isztambul - Az isztambuli cselgáncs Európa-bajnokság harmadik napján is szerez érmet a magyar válogatott. Bor Barna a döntőben lép tatamira, Joó Abigél bronzérmet szerezhet.</p>

A verseny honlapján elérhető információk szerint két induló szerepelt 90 kg-os férfiak között: Madarász Tamás és Vér Gábor is rögtön az első meccsén kikapott - szlovák, illetve német ellenféltől szenvedtek vereséget.

Hadfi Dániel a 100 kg-os súlycsoportban első mérkőzését megnyerte német, a másodikat azonban elvesztette orosz ellenfelével szemben.

Bor Barna azonban a döntőig menetelt a +100 kg-osok között: a selejtező csoportban lett, német és orosz cselgáncsozókat győzött le, az elődöntőben a grúz Zvjadi Kanjalisavili ellen nyert, a döntőben a négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes francia Teddy Riner ellen lép tatamira.

A női mezőnyben 78 kg-ban Joó Abigél indult. Orosz és német versenyzők ellen nyert, és lett csoportgyőztes, ám az elődöntőben alulmaradt a francia Lucie Louette-tel szemben. A harmadik helyért a szlovák Ana Velensek lesz az ellenfele.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!