Sport

2011.04.23. 18:20

Bor Barna ezüstérmet szerzett, Joó Abigél ötödik lett a cselgáncs Európa-bajnokságon

<p>Isztambul - Az isztambuli cselgáncs Európa-bajnokság harmadik napján is szerzett érmet, így harmadik lett a verseny éremtáblázatán a magyar válogatott. Szombaton Bor Barna szerzett ezüstérmet, miután a döntőben nem bírt francia ellenfelével.</p>

Bor Barna a döntőig menetelt a +100 kg-osok között az isztambuli cselgáncs eb-n. A selejtező csoportban lett, német és orosz cselgáncsozókat győzött le, az elődöntőben a grúz Zvjadi Kanjalisavili ellen nyert, a döntőben a négyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes francia Teddy Riner ellen lépett tatamira. Ezen a mérkőzésen már nem sikerült nyernie, második lett.

A női mezőnyben 78 kg-ban Joó Abigél indult. Orosz és német versenyzők ellen nyert, és lett csoportgyőztes, ám az elődöntőben alulmaradt a francia Lucie Louette-tel szemben. A harmadik helyért a szlovák Ana Velensek volt az ellenfele és ő is legyőzte - Joó ötödikként végzett. Az Európa-bajnok a francia Audrey Tcheumeo lett.

A verseny honlapján elérhető információk szerint két induló szerepelt 90 kg-os férfiak között: Madarász Tamás és Vér Gábor is csak egy-egy mérkőzést játszott - szlovák, illetve német ellenféltől szenvedtek vereséget. A végső győzelmet a görög Ilias Of Nikos Iliadis szerezte meg.

Hadfi Dániel a 100 kg-os súlycsoportban első mérkőzését megnyerte német, a másodikat azonban elvesztette orosz ellenfelével szemben. A súlycsoport Európa-bajnoka a bosnyák Amel Mekic.

A +78 kg-osok között nem volt magyar induló, az orosz Jelena Ivascsenkó végzett az első helyen.

Az éremtáblázat élén a franciák végeztek négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel. Második Oroszország lett egy arany-, két ezüst és öt bronzéremmel. A harmadik helyen Magyarország: versenyzőink egy arany- és két ezüstérmet gyűjtöttek - csakúgy, mint a portugálok, ám a magyar csapatnak két ötödik helye is lett.

 

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!